Председник Вучић примио параолимпијце: Свака освојена медаља носи причу о несаломивој вољи

Председник Србије Александар Вучић примио је српске параолимпијце који су учествовали на Параолимпијских игара у Паризу и чланове њихових стручних штабова.

Председник Србије Александар Вучић захвалио је српским параолимпијцима на труду и борвености у Паризу.

"Поносан сам на вас, поносан сам на свих шест медаља, али не само на шест медаља. Поносан сам на свакога од вас који сте учествовали на Играма и на све што сте донели Србији и свима нама. Не само да сте нас учинили поноснима својим витешким држањем, већ сте остварили резултате који ће остати урезани у нашим срцима и запамћени код нашег народа. Свака од медаља које сте освојили носи причу о несаломивој вољи, борби и труду", рекао је Вучић.

Саопштио је да је Влада Србије донела одлуку да параолимпијци који су освоји медаље на Играма добију награде у истом износу као и олимпијци.

"Упутио сам захтев још јуче, а Влада Србије је донела одлуку о исплати средстава. За златну медаљу 200.000 евра, за сребрну медаљу 100.000 евра и за бронзану медаљу 60.000 евра. Исто онолико колико добијају и олимпијици", навео је Вучић. 

Оценио је да је држава препознала значај параолимпизма и уложила немало новца.

Параатлетичар Небојша Ђурић, освајач сребра у Паризу, уручио је у име чланова параолимпијског тима Србије симболичан поклон председнику Вучићу у знак захвалности.

"Изузетна ми је част што сам овде као поносан спортиста који је освојио медаљу за нашу државу. Желим да се захвалим држави Србији што је препознала наш, труд и залагање. Желим да се захвалим и свим другарима на освојеним медаљама и осталим спортистима који нису успели да дођу до одличја у Паризу, а били су јако близу", рекао је Ђурић.

Пријему у Председништву Србије присуствовали су и министар спорта Зоран Гајић, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, као и државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ.

Српски параолимпијци освојили шест медаља у Паризу

Параолимпијски тим Србије је на Параолимпијским играма у Паризу, које су одржане од 28. августа до 8. септембра ове године, освојио шест медаља.

Драган Ристић је освојио злато у парастрељаштву. Парастонотенисерка Борислава Перић Ранковић освојила је две сребрне медаље - у сингл конкуренцији и у дублу у пару са Надом Матић.

До сребрног одличја стигао је и параатлетичар Небојша Ђурић у бацању кугле.

Парастонотенисер Митар Паликућа је освојио бронзану медаљу у сингл конкуренцији, као и параатлетичар Жељко Димитријевић у бацању чуња.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи