Читај ми!

Мићовић за РТС: Бранићемо наша права, Ђурић је дисквалификован мимо процедуре

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић пружио је подршку Небојши Ђурићу који се повукао са Игара у Паризу и најавио да ће ПОКС бранити права својих такмичара правним путем.

Небојша Ђурић одлучио је после консултација са лекаром да се повуче са такмичења у бацању диска у категорији Ф56 због проживљене трауме током претходна три дана.

Мићовић је за РТС изјавио да је одлука о дисквалификацији Ђурића коме је одузета сребрна медаља донета мимо правила.

"Све ово изгледа невероватно, као у кошмару. Мимо правила и процедуре су нам само послали поруку о дисквалификацији и ми нисмо могли да реагујемо. Отишли смо рано следећег дана на стадион, нема коме се нисмо жалили. Њима је било непријатно, али једино што ми тражимо јесте извештај и разлог због ког смо дисквалификовани", изјавио је Мићовић.

Додао је да је опрема српског представника била у складу са правилима.

"Поновићу још сто пута да је та клупа направљена по мери и да је прошла све тестове. Такмичили смо се без примедбе и чак је наш такмичар добио позив на доделу медаља. Када постоји проблем, он се решава у току меча. Ми смо проверили клупу и она је сто одсто исправна", додао је Мићовић.

Председник ПОКС-а на крају је подржао одлуку српског такмичара.

"Нажалост, Небојша је доживео један негативни набој и није могао да изађе на борилиште данас у чему га подржавамо. Снажан је и свакако ће наставити даље, а ја се надам да ова подршка коју смо добили од државе неће проћи без резултата. Све смо проучили и бранићемо наша права, па макар и по цену тужбе", закључио је Мићовић.

понедељак, 02. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару