Ђурић за РТС: Ово је једна од највећих превара у историји параатлетског спорта

Српски параатлетичар Небојша Ђурић којем је одузета сребрна медаља освојена у дисциплини бацање кугле изјавио је за РТС да је то једна од највећих крађа и превара у историји параатлетског спорта.

Српском параолимпијцу Небојши Ђурићу одузета је сребрна медаља у бацању кугле на Параолимпијским грама у Паризу због наводно неадекватне опреме.

"Све је било у реду, и у "call room-у" столица је прошла регуларно. Они су се жалили безвезе, ми као на време нисмо дошли да искажемо нашу жалбу јер смо тек јутрос отишли у официјални центар", рекао је тренер Милош Зарић.

Параолимпијац Небојша Ђурић није крио огорченост поводом неправде која му је начињена.

"Ово је вероватно једна од највећих крађа и превара у историји параатлетског спорта. Дошао сам као седми или осми фаворит, на крају сам медаљу освојио чудом и крвавим радом како мојим како тренера. Захвалио бих се читавој нацији и нашим породицама, пријатељима свима који су нас бодрили, осећали смо ту подршку. Хвала народу који нас прати, медијима и нашој кући РТС која нас прати, надамо се да ћемо увек имати подршку", изјавио је емотивни Небојша Ђурић којем је одузета сребрна медаља.

Представник Србије у бацању кугле редом по серијама бацао је 11,69; 11,98; 11,47; 11,93; 11.77 и 11,95 метара и стигао до сребрног огличја.

субота, 31. август 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару