Читај ми!

Фондација Новак Ђоковић отворила игралиште у Србобрану

Фондација Новак Ђоковић, у сарадњи са интернационалном школом "Прима", свечано је отворила игралиште за децу у Предшколској установи "Радост" у Србобрану. Преко три милиона динара уложено је у адаптацију првог од четири у игралишта у Србији. То је део акције онлајн кампање посвећене значају спорта под називом "Спорт у једној речи – Sport In One Word".

Средствима прикупљеним на прошлогодишњем хуманитарном догађају "Прошетај миљу за осмех" дониран је мобилијар за три вртића у оквиру ПУ "Радост" – "Пчелица", "Црвенкапа" и "Бамби", у износу од 934.800 динара.

Свечано отварање у Србобрану обележио је дан испуњен спортским играма и пригодним садржајем за 200 малишана, који похађају ту установу, као и за госте школе "Прима", који су посетили своје вршњаке.

Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Фондације "Новак Ђоковић", истакла је да је Фондација препознала значај вртића и њихов велики значај физичке активности за рани развој деце.

"Истраживања показују да бављење спортом позитивно утиче на ментални, физички и социо-емоционални развој најмлађих. Мобилијари и адекватна опрема на игралиштима од кључног су значаја за развој деце, њиховог осећаја за кретање, стабилност, развијање координације и моторичких способности. Осим раног развоја, од изузетне важности је безбедност и сигурност деце током игре у вртићима. Игралишта подстичу децу на спортске активности, истраживање и стимулишу њихову снагу маште у додиру са природом, што је нашој Фондацији од изузетног значаја", истакла је Горана.

Фондација Новак Ђоковић организује отварања игралишта и спортске игре за најмлађе широм Србије, а путем онлајн кампање Спорт у једној речи, која ће трајати до 30. априла, позива цео свет да се укључи и допринесе подизању свести о значају спорта.

Фондација наставља путовање по Србији како би и деца у другим местима имала адекватне услове за бављењем редовним спортским активностима, а следећа станица је сутра у Старој Пазови, када ће бити отворено игралиште у вртићу "Бубамара", а потом и у Горњем Милановцу и Новом Бечеју.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи