Читај ми!

Одбрана титуле у Евролиги

Окупиле су се и одбојкашице. Циљ је јасан - одбрана титуле у Евролиги. Предстоји уигравање и темпирање форме. ‚Први викенд игра се од 27. до 29. маја, а наше одбојкашице дочекују Гркиње. Из табора наше селекције поручују да су спремни да понове тријумф.

Одбојкашице Србије су изјавиле да желе да одбране титулу у Европској лиги да би спремне и у добром расположењу дочекале такмичења на Гран прију и Европском првенству у Србији и Италији. Одбојкашице Србије окупиле су се у Београду на припремама за Европску лигу.

Дошло је девет репрезентативки, а преосталих осам (Ана Антонијевић, Силвија Поповић, Наташа Крсмановић, Стефана Вељковић, Милена Рашић, Јована Весовић, Сања Бурсаћ и Ивана Нешовић) припремама ће се прикључити када заврше обавезе у својим клубовима.

Прозивку је обавио други тренер репрезентације Небојша Протић, пошто касне и селектор Зоран Терзић и тренер Бранко Ковачевић. Такмичење у Евролиги ће се ове сезоне одржати трећи пут, а Србија је оба пута освајала трофеј.

Репрезентативка Маја Огњеновић рекла је да очекује да екипа понови успех из претходне две године. "Планирамо и очекујем да поновимао успех који смо оствариле претходне две године. Не би требало да имамо проблема у групи, пошто играмо са репрезентацијама које нису на нашем нивоу. Уводни део сезоне ће нам служити као добра увертира и помоћи ће нам у припремама пред Гран при и Европско првенство", рекла је Огњеновић.

Одбојкашица кинеског клуба Евергранде Јована Бракочевић оценила је да такмичење у Евролиги није приоритет репрезентације Србије.

"Знамо да ће ово бити јако дуге припреме, а приоритет нам је ЕП. Евролига ће бити упознавање са млађим девојкама и уигравање за што бољи пласман, али нам то није приоритет. Даћемо све од себе да будемо трећи пут узастопно прваци, али окрећемо се пре свега ЕП зато што ће се играти у Београду, пред нашом публиком", рекла је она.

Други тренер репрезентације Србије Небојша Протић рекао је да ће стручни штаб неке играчице поштедети учешћа у Евролиги, али да ће се екипа трудити да настави са добрим резултатима у том такмичењу.

"Очекује нас дуга сезона, Евролига је прво такмичење, у које ћемо ући у мало измењеном саставу. Неке играчие ће добити поштеду, али трудећемо се да наставимо континуитет освајања Европске лиге. Многе млађе играчице ће добити шансу да допринесу овом такмичењу које ће бити увод за Гран при и ЕП у Београду", рекао је он.

"Нисмо комплетни, недостаје нам седам играчица и два тренера. У овом саставу ћемо радити првих 10-ак дана, па када се комплетирамо почећемо озбиљнији рад на подизању форме и нивоу игре за предстојећа такмичења", додао је Протић.

Младе репрезентативке Нина Росић и Тијана Малешевић рекле су да им је част што су позване у репрезентацију и истакле да ће се трудити да оправдају поверење селектора.

Србија ће се такмичити у Групи А са селекцијама Грчке, Шпаније и Француске. Такмичење почиње првим викендом, од 27. до 29. маја, када ће Србија бити домаћин Грчкој, док ће другог викенда, од 3. до 5. јуна, гостовати у Шпанији.

Одбојкашице Србије ће трећег викенда, од 10. до 12. јуна, играти на свом терену против Француске, а четвртог, од 17. до 19. јуна, играће против истог противника, али на гостовању.

Током петог такмичарског викенда, од 24. до 26. јуна, Србија ће бити домаћин Шпанији, а последњег викенда, од 8. до 10. јула, гостоваће у Грчкој.

Финални турнир одржаће се 15. и 16. јула у Истанбулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару