Станковић: Русија заслужено

Одбојкашки репрезентативци Србије оценили су да је селекција Русија заслужено ушла у финале завршног турнира Светске лиге и додали да ће дати све од себе да у мечу за треће место освоје медаљу.

Одбојкаши Србије изгубили су у полуфиналу завршног турнира Светске лиге у Кордоби од Русије са 3:0 у сетовима (24:26, 15:25, 20:25) и тако пропустили прилику да се трећи пут узастопно пласирају у финале. У другом полуфиналу Бразил је победио Кубу са 3:1 (21:25, 25:19, 25:21, 25:20).

"Заслужено смо изгубили, играли смо без сервиса против екипе која одлично блокира и сервира и та два елемента су донела превагу. У првом сету смо можда могли да урадимо нешто више, али они су блоком и из контре освајали поене. У наставку су направили поенску разлику и у потпуности до краја диктирали меч", рекао је репрезентативац Драган Станковић.

Средњи блокер репрезентације Србије Марко Подрашчанин рекао је да његова екипа што пре мора да заборави полуфинале против Русије и окрене се мечу за треће место против Кубе.

"У последње време против Русије или побеђујемо или губимо са 3:0. Победника је одлучио први сет, добро смо се држали и могли да поведемо, али они су добро сервирали, не само у тој деоници него током целог меча. Морамо што пре да заборавимо ту утакмицу, играмо за треће место и покушаћемо да освојимо медаљу", рекао је он.

Селектор Србије Игор Колаковић сматра да резултат утакмице одговара приказаној игри.

"У првом сету смо имали неку назанку игре, али смо је дефинитивно изгубили после тога. Руси су сјајно блокирали и сервирали и то нас је дотукло, нисмо нашли нову енергију да пробамо да се боримо против снаге коју су они показали. Касније је за њих све било ствар рутине", рекао је Колаковић.

"Нисмо били спремни за борбу до краја, мислим да је резултат адекватан ономе што су приказале обе екипе. Сутра је нови дан, надам се да ћемо наћи снаге да се боримо и да се не задовољимо тиме што смо дошли међу четири најбоље екипе, него да пробамо да играмо на победу", додао је Колаковић.

Утакмица за треће место између Србије и Кубе игра се вечерас од 22.30, док је финале Бразил - Русија на програму два сата после поноћи по средњеевропском времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи