Пораз Србије у Аргентини

У првој утакмици 5. викенда Б групе Светске лиге за одбојкаше јутрос је у Формози репрезентација Аргентине савладала Србију са 3:1 (25:22, 27:25, 21:25, 25:18).

Утакмица је одиграна у дворани Синкуентенарио пред 5.850 гледалаца, а судили су Панајотис Русакис (Грчка) и Хосе Велес Меркадо (Порторико).

АРГЕНТИНА: Аројо (13), Филарди, Окампо, Уријарте, Шолтис (17), Порпорато, Кирога (13), Спајић (10), Конте (2), Гарсија (12), Де Ћеко (5), Гонсалес, Меана и Чавес

СРБИЈА: Ковачевић, Марић (12), Бјелица (6), Јанић (14), Петковић (1), Станковић, Самарџић, Никић (5), Митић, Старовић (24), Подрашчанин (10) и Росић.

Српска репрезентација доживела је четврти пораз у овогодишњем издању Светске лиге, пошто је надиграна од аргентинског тима који је у јутрошњем мечу имао императив победе.

Силно мотивисани Аргентинци, који су и пре две седмице у "Пиониру" тријумфовали успели су да извуку максимум и забележе врло значаајну победу. Тиме су се приближили пласману на завршни турнир Светске лиге, од 22. до 26. јула у Београду.

Репрезентација Србије одиграла је утакмицу у комбиновоаном саставу, с обзиром да у тиму поново није било најискуснијих - капитена Николе Грбића, Андрије Герића и Ивана Миљковића.

Прва два сета протекла су у изједначеној игри равноправних противника, али су у завршници домаћини мање грешили и заслужено стигли до вођстава од 2:0.

У трећем периоду меча српски државни тим је одиграо изванредно и лако га решио у своју корист вративши тиме наду да је могуће остварити победу на далеком гостовању у Јужној Америци.

Наредни сет, међутим, протекао је у потпуној доминациији "гаучоса", којима је у тим трренуцима све полазило за руком. Српска репрезентација није имала одговор на фанатичну борбеност и залагање Аргентинаца, па је у у последњем сету освојила само 18 поена.

Селектор Србије Игор Колаковић оценио је после меча да су прва два сета, која су припала Аргентини, умногоме одредила даљи ток утакмице.

"Уочи сусрета били смо свесни колики значај овај дуел има за селекцију Аргентине. Они су одиграли на веома високом нивоу и на тај начин се изборили са имепративом победе", рекао је Колаковић.

Бојан Јанић, који је био капитен тима истакао је да их је ривал потпуно надиграо:

"Аргентинци су одиграли одлично у блоку, док их је сервис, за разлику од нашег половичног учинка, веома добро служио", закључио је он.

Селекција Србије и поред пораза води у Групи Б са 16 бодова, испред Аргентине која има бод мање. Репрезентација Француске је трећа са 14, док Јужна Кореја заузима последње место са девет бодова. Селекције Србије и Аргентине други меч петог викенда Светске лиге играју у недељу два сата после поноћи по средњеевропском времену(РТС-1). У другом мечу Групе Б Француска је у Чеонану победила Јужну Кореју са 3:0 по сетовима.

У утакмицама последњег шестог викенда Србија ће бити дочекати Јужну Кореју, док ће Аргентина бити домаћин Француској.

Репрезентација Србије је већ обезбедила пласман на заврши турнир Светске лиге, пошто је организатор тог такмичења, које ће се од 22. до 26. јула одржати у Београдској арени.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару