Неустрашиве одбојкашице

Одбојкашице Србије настављају са одличним играма. Забележена је још једна максимална победа над Румункама. Као и у суботу и данас је резултат био 3:0 за Србију, по сетовима (25:19, 25:20, 25:23). Наредни противник наше селекције, трећег викенда А групе Европске лиге је селекција Бугарске, мечеви се играју следећег викенда у Суботици.

То је укупно четврта победа наших одбојкашица, које убедљиво воде у групи. У првом мечу Србија је против Румуније славила са са 3:0 (25:18, 25:21, 25:18).

Румунија је много боље почела меч, него јуче и стигла до предности од 7:6. Ипак, на првом техничком одмору било је 8:7 за Србију, на другом 16:12. Добрим блоковима и игром у одбрани, али и ефектним нападима, Србија је повећавала предсност, да би на крају било 25:19 за 1:0 у сетовима.

И у другом сету гошће су почеле агресивно и врло брзо повеле са 4:1. На првом техничком одмору било је 8:6, а највећа предност у том делу игре била је пет поена (12:7). Одличним сервисима Саре Клисуре, која је заменила Весовицеву, Србија је смањила предност Румунки на само један поен (11:12). На другом техничком одмору, Румунија је водила са 16:13. Србија је серијом од 4:1 стигла до изједанчења (17:17), а потом и до првог вођства (18:17). Искусније репрезентативке Србије су предност повећале до краја за коначних 25:20 и 2:0 у сетовима.

У трећем сету Румунија је повела са чак 8:2. Румунке су повећале разлику и повеле са 11:4, да би Србија тек тада заиграла ангажованије и озбиљније и серијом 8:2, смањила предонст Румунки на само један поен (12:13). На другом техничком одмору било је 16:15 за Србију. Изабранице Зорана Терзића су рутинском игром окончале меч, пошто су трећи сет добиле са 25:23 за коначних 3:0 и четврту максималну победу у Европској лиги 2010.

У утакмицама трећег викенда Европске лиге Србија игра против Бугарске, а мечеви су на програму 25. и 26. јуна у Суботици.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи