Челси опседнут Лигом шампиона

Голман Челсија Петр Чех каже да је клуб опседнут освајањем Лиге шампиона, али у позитивном смислу. Сви који немају глад за трофејима не треба ни да се такмиче, сматра чешки голман.

Петр Чех признаје да је Челси "опседнут" Лигом шампиона, али у позитивном смислу. Главни разлог је то што су "плавци", као и други, амбициозна екипа која жарко жели престижни пехар.

Након што су почели европску сезону победом на Леверкузеном (2:0), Челси у среду путује у Валнсију, што ће бити и најтежи меч у групи, пошто се очекује да ће изабраници португалског тренера лако освојити шест бодова у дуелима са белгијским Генком.

Клуб Романа Абрамовича поражен је у финалу 2008. године, након извођења једанаестераца, и тада је био најбилижи подизању пехара "са великим ушима". Голман Чех упитан је да ли играчи у клубу осећају притисак.

"Покажите ми тим у рангу Челсија, Јунајтеда, Реала или Барсе, а да није опседнут освајањем Лиге шампиона. Ако нису, онда бих био изненађен и зашто уопште учествују. Чак и да сте раније освојили ово такмичење, једноставно желите да наставите са победама. Сваке године имате исти циљ - освајање Лиге шампиона", рекао је Чех.

Чувар мреже објашњава и како се у његовом клубу схватају учешће и борба у елитном такмичењу у Европи.

"Људи увек користе реч 'опсесија' у негативном контексту и то ме чуди. Опседнути смо, али се нећемо убити ако не освојимо пехар. Опседнути смо јер је ово фантастично такмичење. Увек јуримо за победама. Ако немаш глад за победом, најбоље је да се и не такмичиш", сматра чешки интернационалац.

Како то обично бива, Чех је наговестио и "тежак дуел" у Валенсији.

"Одлазак у Леверкузен представљаће тешко гостовање, али сви кажу да је Валенсија наш главни ривал за прво место у групи. Битно нам је да побеђујемо од самог старта. Када добро играте у Лиги шампиона, онда можете лакше да се концентришете на такмичења на националном нивоу. Намеравамо да што пре обезбедимо довољан број бодова за пролаз групе", додаје Чех.

Хуан Мата стигао је на Стамфорд бриџ управо из Валенсије и показало се да је 23,5 милиона фунти, које је уложено у његов долазак, за сада добра инвестиција. Чешки голман се нашалио на рачун повезаности клубова и играча у овој групи Лиге шампиона.

"Наш помоћни тренер иде у Валенсију као скаут и донеће све потребне информације које је тражио менаџер. Интересантно је да је голман Тимо Куртоа дошао код нас из Генка, купили смо Хуана Мату из Валенсије и послали смо Балака назад у Леверкузен. Ово је помало смешан жреб", рекао је на крају Петр Чех.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи