Модрић: Са Реалом сам ушао у историју

Хрватски фудбалер Лука Мордић, који је у суботу с Реал Мадридом освојио Лигу шампиона, рекао је да ово била једна од најбољих сезона у историји 115 година старог клуба. Ова титула је специјална јер улазимо у историју као прва екипа која је успела да обрани титулу, поручује Модрић.

"Пресрећан сам, заслужили смо ово. Одиграли смо феноменалну утакмицу посебно у другом полувремену где Јувентусу нисмо више допуштали да игра као у првом првом полувремену. Након првог гола у првом полувремену превише смо се повукли, али смо у другом делу смо изашли високо, радили пресинг не допуштајући им да играју. То је било кључно", рекао је Модрић, преноси агенција Хина.

Фудбалери Реал Мадрида освојили су Лигу шампиона, пошто су синоћ у финалу победили Јувентус са 4:1.

Модрићу је ово трећи освојени трофеј у Лиги шампиона, након Лисабона 2014. и Милана 2016.

"Свака од три освојене Лиге шампиона је слатка, свака титула је била посебна, али ова је специјална јер улазимо у историју као прва екипа која је успела да обрани титулу. Ако је то неко могао да уради, онда је то Реал Мадрид", рекао је Модрић.

Модрић је постао први хрватски фудбалер са три титуле првака Европе.

"Срећан сам и због тога. Сезона је била феноменална, била је тешка, али напокон смо освојили то првенство које нас је мучило већ пет година и уз то обранили титулу првака Европе па мислим да је ово једна од најбољих сезона у историји клуба", рекао је Модрић.

Он је асистирао Кристијану Роналду за трећи погодак, што му је била пета асистенција ове сезоне у 41 одиграној утакмици.

"Последњих дана смо пуно вежбали на тренингу повратне ниске лопте јер је Јуве јак на високим лоптама. Тако смо успели да им дамо три гола", рекао је Модрић.

Упитан о поготку Марија Манџукића у 27. минуту, Модрић је похвалио наступ хрватског нападача.

"Манџукићев гол је феноменалан, био је то страшан погодак. Свака му част на голу и његовој игри, мислим да је био једини на нивоу у Јувентусу, али то је на њихову жалост било премало", рекао је Модрић.

Реал Мадрид је у Кардифу освојио дванаести трофеј најбољег клуба на континенту, а прослава у Мадриду заказана је за вечерас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво