Читај ми!

"Модри" у Лиги шампиона

Динамо из Загреба пласирао се у Лигу шампиона, упркос поразу од Малмеа (2:0). У елити ће ове сезоне играти и Виљареал, Апоел, Бајерн и Генк.

Познато је још пет учесника овогодишње Лиге шампиона, Динамо (З), Апоел, Виљареал,  Бајерн и Генк.

Захваљујући победи у првом мечу на Максимиру (4:1), Динамо из Загреба пласирао се у Лигу шампиона. У реваншу, Малме је славио са 2:0, али то није било довољно шведском шампиону да дође до елите.

У првом полувремену није било голова, а већ у 50. минуту гости из Загреба остају са играчем мање, због искључења Врсаљка. Домаћа екипа успева да искористи предност играча више, па головима Фигуиреда и Јансона долази до два гола, која су била недовољна за пласман у Лигу шампиона.

Занимљиво је било и на Мадригалу, где је Виљареал головима у другом полувремену стигао до елитног такмичења (3:0). Стрелци за "жуту подморницу" били су Роси, двоструки стрелац, и Марћена. Оденсе и Виљареал завршили су меч са по десет играча, јер су искључени Кадри, односно Валеро.

Бајерн је био сигуран на гостовању у Цириху (1:0), а стрелац јединог гола био је Гомез у 7. минуту меча. Баварци су тако са две победе очекивано обезбедили пласман у Лигу шампиона.

Апоел ће и ове сезине играти елитно такмичење, пошто су изашли као бољи из двомеча са пољском Вислом. Кипрани су успели да надоместе гол минуса из првог меча, па су се резултатом 3:1, нашли у елити. Јуанк је био двоструки стрелац Алмеида, први гол заправо је аутогол Пареика, док је једини стрелац за госте био Вилк.

Фудбалери Генка пласирали су се у Лигу шампиона после бољег извођења једанестераца у мечу са Макабијем из Хаифе. У регуларном делу резултат био 2:1 за белгијског шампиона. Пошто у продужецима  није било голова приступило се извођењу пенала. Јунак меча је голман Генка Ласло Котелеш који је одбранио прва два шута са беле тачке омогућивши свом тиму место у овом елитном такмичењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи