Читај ми!

Јунајтед се не плаши Барсе

Фергусон инсистира да његови играчи немају чега да се плаше пред финале Лиге шампиона, које ће играти против Гвардиолиних изабраника. Мурињо помаже Јунајтеду за највећу утакмицу сезоне.

Менаџер Јунајтеда Алекс Фергусон изјавио је да се екипа не плаши дуела са Барселоном у финалу Лиге шампиона. "Ђаволи" су савладали Шалке (4:1) у реванш утакмици и тако окупним резултатом 6:1 обезбедили учешће у финалу.

"Не мислим да треба да идемо у финале без самопоуздања. Барселона игра у одличној форми ове сезоне и они имају феноменалан тим. Међутим, нису нас уплашили и верујем да ћемо наћи начин да их победимо", изјавио је Ферги.

Фергусон верује да је Барселона фаворит, али и да Јунајтед има искуство на својој страни. Шкот каже да, иако се финале игра у Енглеској, Вембли неће представљати домаћи терен за Манчестер.

"Пре две године смо били фаворити. Можда смо ми мало искуснији, али они су сигурно на врхунцу. На почетку сезоне, ако се гледа ка финалу, желели би да са свог пута склоните Барсу, јер је њихов квалитет очигледан. Ипак, наша форма у европским утакмицама је одлична и нашли смо начин како да добро играмо и на гостујућим теренима. Вембли је неутралан терен и бићемо спремни за такве услове", додаје Фергусон.

Менаџер Јунајтеда признаје да ће консултовати Жозеа Муриња и на тај начин покушати да се, што је боље могуће, спреми за најважнију утакмицу сезоне.

"Доста причам са Мурињом. Ево, чули смо се прошле недеље. Није као да не може да нам помогне. Играли смо против Барсе и раније, и видео сам доста њихових утакмица ове сезоне. Потребна нам је свака могућа информација и Жозе ће нам бити од велике помоћи", верује Фергусон.

За сада, Сер Алекс мора да се побрине за, вероватно, одлучујући меч за титулу у Премијер лиги, који Јунајтед игра против Челсија. Прошле године је Бајерн Минхен избацио Манчестер из Лиге шампиона и неколико дана касније изгубио у лиги од Челсија, што их је, испоставило се, коштало титуле.

"Постоји огромна разлика између прошле и ове сезоне. Тада смо, у утакмици против Челсија, у првом полувремену били веома уморни, али ћемо за овај дуел имати свеж, одморан тим и ићи ћемо на победу. Тешко је донети одлуку да одмориш поједине играче у оваквом периду и распореду", закључује Фергусон.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи