Ћави: "Инциденти лоши за фудбал"

Један од најбољих фудбалера данашњице Ћави изјавио је пред последњи у низу сусрета са Реалом ове године да је, све оно што се догодило у Мадриду у дуелу ове две екипу, јако лоше за фудбал и спорт генерално, и да би сви требало да покушају да се окрену само фудбалу.

Инциденти који су обележили, и на неки начин окаљали, прошлонедељни дуел између Реала и Барселоне су у сваком смислу негативни за фудбал али и спорт уопште, изјавио је у понедељак везиста Барселоне Ћави.

Све је кулминирало истрагом Европске фудбалске уније јер су оба ривала поднели оптужбе које су такође у понедељак одбачене.

"Са моје тачке гледишта, све што се одиграло у среду је једноставно тужно", изјавио је Ћави на конференцији за штампу пред реванш сусрет на "Камп Ноу".

"Било би лепо поново причати само о фудбалу а не о тим, у сваком смислу, лошим стварима", додао је један од носилаца игре шпанског шампиона.

"Покушаћемо да не дозволимо овим тензијама да утичу на нас, јер све то јако лоше утиче на фудбал и спорт уопште. Делује немогуће у овом тренутку, али ћемо дати све од себе".

У Барселони су били бесни због изјава Жозеа Муриња, који је радио у Барселони на месту преводиоца и помоћног тренера током деведесетих година, којима је покушао да умањи све оно што је на клупи ове екипе урадио Гвардиола, као и све оно што је овај клуб постигао у протеклим годинама.

Ћави је истакао да инциденти неће утицати на атмосферу у репрезентацији Шпаније приликом њиховог следећег окупљања.

"Неће бити никаквих проблема, ми смо сви професионалци. Освојили смо Европско као и Светско првенство заједно и, вреди нагласити, увек уз сјајну атмосферу у свлачионици", рекао је Ћави.

"Логично је да буде тензија с обзиром да смо одиграли толики бој утакмица у јако кратком временском периоду, што се никада није десило до сада", закључио је Ћави.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи