Тајни агент Моу

Жозе Мурињо неће у реваншу полуфинала Лиге шампиона водити екипу Реала са клупе. Нема право да користи телефон, шаље поруке или иде у свлачионицу током утакмице. Још се разматра где ће се Португалац налазити за време меча. Уобичајени Мурињови поступци наговештавају да је "канал" за комуникацију већ спреман. Представа почиње у уторак од 20.45.

Жозе Мурињо ни на који начин неће моћи да комуницира са играчима и стручним штабом у реваншу полулфинала Лиге шампиона, који Реал игра у Барселони. Суспендовани Мурињо неће моћи да користи телефон, нити да шаље поруке пре и током меча. Правила УЕФА налажу да тренер може ући у свлачионицу 15 минута после утакмице.

Знајући навике тренера у оваквим ситуацијама, тешко је да ће се забрана комуникације испоштовати. Знајући Муриња, забрана комуникације се готово сигурно неће испоштовати

Мање је јасно где ће се Мурињо налазити током утакмице. Из очигледних сигурносних разлога, најбоље би по Португалца било да буде под надзором обезбеђења. Из обезбеђеног дела постоји и директан приступ свлачионици, тако да тренер Мадриђана неће бити у контакту са навијачима каталонског клуба. Знајући Муриња, неће се одлучити за ову позицију.

Друга опција која се разматра су ложе на стадиону Ноу Камп. Ипак, не постоје затворене ложе, које би могле физички да одвоје Муриња од навијача, што такође представља ризик. Једино место које је ограђено сигурносним стаклом су "собе", које су предвиђене за спонзоре, па се ова могућност искључује.

Мурињо би могао да седи близу клупе, на трибинама, али ово представља крајње ризичан избор. "Посебни" ће се тако, највероватније, наћи у ложи, како би све стране биле задовољне. Сваки потез који може противника да избави из равнотеже, биће употребљен у реваншу, па не треба искључити могућност да се Португалац заложи за једно од места које је близу навијача домаћих.

У недељу није било контаката два клуба, па тако није дошло до договора који би био прослеђен европској кући фудбала, која даје последњу реч. У случају да Барса и Реал не дођу до договора, УЕФА ће сама одлучити где ће се налазити Мурињо.

У уторак ће се састати безбедносни званичници два ривала, па би на неколико часова пред меч требало да буде познато све: од доласка Муриња на стадион, самог меча, али и његовог одласка са Ноу Кампа.

УЕФА ће дозволити Мурињу да учествује на конференцији за медије пре и после утакмице, али Реал је већ саопштио да ће у понедељак пред новинаре изаћи Аитор Каранка и Карим Бензема. "Краљеви" ће у Барселону доћи у понедељак, у раним вечерњим часовима.

Мурињо на дан пред утакмицу сигурно неће изаћи на састанак са новинарима, али остаје да се види шта ће одлучити за уторак. Барсу ће на конференцији представљати тренер Гвардиола, али и Ћави, који је један од капитена.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи