Тотални рат Реала и Барсе

Тужбе пљуште на све стране. УЕФА наредила општу истрагу, Барса тужи Муриња, Реал склопио досије о неспортском понашању играча Барселоне. Укључили се и Енглези - рекли "бљак" и погасили телевизоре.

Председник Реала Флорентино Перез наставио је шпанску сапуницу о драматичном "Ел Класику" у Лиги шампиона, за којим је уследио цунами прљавштина, међусобних оптужби и тензија, који не обећавају претерано спортски догађај за неколико дана, када се ови фудбалски гиганти поново састану.

Како пише мадридски "Ел мундо", Перез и његови сарадници склопили су обиман досије о последњем "Ел Класику", који ће представљати основу за тужбу против ривала, пре свих Данија Алвеса, Педра и Бускеца.

Играчи Барсе и тренер Пеп Гвардиола који је такву тактику смислио, оптужени су за неспортско понашање, односно фолирање фаулова. Перезов извештај садржи видео снимке и фотографије догађаја које Реал држи кључним за исход меча. укључујући и старт Пепеа над Алвесом, после којег је "краљевски клуб" остао са играчем мање.

Истовремено, Реал је у потпуности подржао изјаве Жозеа Муриња, који се жестоко обрушио на Барсу и челнике УЕФА, оптужујући их малтене за заверу усмерену против његовог клуба, због чега је УЕФА покренула истрагу, а Барса уложила жалбу.

"Изненађујуће је да склоп несрећних одлука и неспортског понашања, на крају, довео до покретања дисциплинског понашања против нашег тренера, који је, чак и ако се изузме његово право да слободно изрази мишљење, једноставно одбацио принцип победе по сваку цену и занемаривање лојалности, интегритета и спортског понашања наведеним Статуту УЕФА", наводи се у саопштењу Реала.

"Да заиста кажем шта мислим, моја каријера би била окончана", рекао је Мурињо, о чијој ће евентуалној казни дисциплинска комисија на челу да Мишелом Платинијем УЕФА расправљати 6. маја.

Ужасно, нечасно ђубре

Тако је менаџер Тотенхема Хари Реднап описао догађаје који су пратили утакмицу на стадиону Сантјаго Бернабеу, наводећи да је у очекивању овог меча био узбуђен, очекујући праву спортску посластицу.

"Чини се да се предивна игра наједном претворила у ужасно, нечасно ђубре које смо имали прилике да видимо у Мадриду", написао је Реднап у ауторском тексту, који је објавио британски Сан. "Фолирање, фаулови, драње на судију - суштиски варање".

Енглески навијачи то сигурно не би толерисали... Као менаџер, ја свакако не би волео да будем умешан у такво ђубре. Реал и Барса су фантастични тимови са сјајним тренерима. Али се у среду увече све распало. Било је ужасно", написао је Реднап.

Играли смо са Реалом ове године у Лиги шампиона и Питер Крауч је био искључен због два жута картона. И тада, Реалови играчи се се превијали по терену после фаулова и одмах затим уносили судијама у лице.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи