Читај ми!

"Посебна" истрага у седишту Уефе

Уефа има пуне руке посла после контроверзног "Ел класика" у Лиги шампиона. Посебне истраге воде се против Муриња, Пепеа, Реала, али и Барселоне због искључења Пинта. Барса одлучила да тужи Муриња због речи које каљају углед каталонског клуба. Епилог 6. маја у Ниону.

Европска фудбалска унија узвраћа ударац Жозеу Мурињу, који је свега 24 часа раније, фрустриран због пораза од Барселоне на стадиону Сантјаго Бернабеу, изнео низ увреда на рачун ове организације, оптуживши је да брутално форсира Барселону.

Барса је, такође, одлучила да тужи Муриња дисциплинској комисији Уефе, наводећи да клуб, на овај начин, брани част, престиж и историју. 

"Тужићемо тренера Реала због тих изјава", рекао је секретар и портпарол "Хунте", управног одбора каталонског клуба Тони Фреиша.

"Неприхтављиво је да неко доводи у питање наш однос са УНИЦЕФ-ом. Наш циљ није да распаљујемо него да гасимо ватре, Лидери, какви би тренери требали да буду, треба да причају о фудбалу", рекао је Фреиша.

Посебној истрази и тужби Барсе, претходио је посебан излив беса усмерен ка судији и челницима Уефе, али не и према Барси, за коју је Мурињо рекао да је фантастичан тим, како и да је Жозеп Гвардиола сјајан тренер. "Али, добио је победу које бих се ја стидео".

"Данас нам је стављено до знања да у Барселони немамо шансе, јер Уефа неће дозволити да их било ко победи. Не разумем зашто. Можда јер носе рекламу УНИЦЕФ-а... НАдам се да ћу једног дана добити одговор", рекао је Мурињо.

Објашњавајући шта се догодило на Бернабеу, Мурињо је рекао му се цео свет помало гади, али да је то свет у којем живи.

"Победа у другој утакмици неће бити тешка, већ немогућа... Уколико рано постигнемо гол опет ће да нас убију. И овако смо направили чудо са десет играча", рекао је Мурињо, завршавајући тираду кратким словом о судији.

"Да заиста кажем шта мислим ,моја каријера би била завршена", рекао је Мурињо.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи