Рат свим средствима

Узбуђења не јењавају пред трећи сусрет у серији између Реала и Барселоне. Иниеста пропушта дефинитивно сусрет због повреде. Гвардиола на конференцији опсовао Муриња и по први пут у каријери одступио од мирног и одмереног понашања. Проблем и у трави на "Сантиаго Бернабеу" која, плански, није шишана нити заливана како би се и на тај начин омели играчи Барселоне.

Екипа Барселона биће ослабљена у првом полуфиналном сусрету са Реалом неиграњем једног од носиоца игре Андреса Иниесте. Везиста неће истрчати на "Сантиаго Бернабеу" и сада остаје само да се види да ли ће сјајни фудбалер бити спреман за реванш.

Иниеста је напустио тренинг пред утакмицу након само десет минута у пратњи физиотерапеута, с којим је и почео тренинг, одвојен од остатка екипе. Иниеста, који је и слетео у Мадрид са знаком питања поред свог имена због повреде листа, дефинитивно је отписан за овај сусрет након незгодног покрета који је изазвао очигледан грч на лицу фудбалера.

"Иниеста неће бити у тиму", изјавио је Гвардиола на конференцији након тренига. "У вом тренутку не могу са сигурношћу да тврдим ко ће га заменити. Неко ће сигурно играти. Играћемо са 11 играча. Реал може са десет, ми ћемо сисгурно играти са 11", ироничан је био Гвардиола, под утиском коментара који стижу са "Сантиаго Бернабеуа" последњих дана.

А да се вести везане за, многи се слажу, двомеч сезоне ту не завршавају побринео се, а ко други него, Жозе Мурињо.

Његове изјаве и коментари на гранци малициозности изнервирали су и иначе јако одмереног Гвардиолу. Гвардиола је изрекао низ увреда, видно изнервиран, када је замољен да прокоментарише изјаву Муриња да је тренeр Барселоне "отишао предалеко" и "увредио све Португалце" када је коментарисао могући избор судије Португалца Педра Проенсе за први меч у Мадриду.

"Он је ј... шеф, ј... газда и ја не могу да се такмичим са њим у било чему", рекао је Гвардиола.

Према наводима шпанских медија, каталонски тренер је уз низ псовки говорио о Мурињу, уз наравно бујицу бесних и за њега јако некарактеристични опаски.

"Ван терена ме је већ победио и због тога му дајем специјалну награду Лиге шампиона 'за ван терена'. Надам се да ће је однети кући и уживати у њој. Само нека настави да се дружи са Флорентином, његовом централистичком гардом (мадридски медији) и нека га слободно називају 'Алберт' (Ајнштајн). Знам га, као што и он мене зна. Радили смо заједно четири године и не пада ми на памет да се правдам због сопствених речи. Само желим да честитам Мадриду на победи у Купу Краља", рекао је Гвардиола, између осталог.

 Али Мурињо је толико пута до сада играо против Барселоне да зна даништа није сувишно и све се може употребити како би адекватно парирао Каталонцима.

Пред нaјновији окршај поновио је тактику коју је применио као тренер Челсија када је просто уништио терен "Стамфорд бриџа" како би отежао, или потпуно онемогућио, Барселонину игру.

Овога пута, Португалац је наредио да се "Бернабеу" не шиша нити залива, што очигледно не погодује игри по земљи од које Барселона не одступа.

Гвардиола и његови играчи који су испробали терен у понедељак потврдили су да је терен све само не оптималан за игру али су одбили да томе у медијима придају већи значај.

"Играћемо на каквом год терену, имају право да од свог терена чине шта год хоћем то једноставно није битно", изјавио је Гвардиола.

Данас ће бити састанак делегата Европске фудбалске уније са представницима обе екипе који ће проценити стање терена. Према правилима, клуб није дужан да залива терен али већина екипа то ради јер је доказано у пракси колико то доприноси квалитету игре.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи