Читај ми!

Само не Магат

Џеферсон Фарфан сматра да је одлазак Феликса Магата из Шалкеа пуно помогао свим играчима да пружају боље партије. Перуанац верује да ће играчи бити бољи због недостатка психолошког притиска, који је Магат својим понашањем наметао.

Офанзивни играч Шалкеа Џеферсон Фарфан критиковао је бившег тернера Феликса Магата, тврдећи да је атмосфера у клубу неупоредиво боља од како је Рангник дошао на клупу. Магат је напустио Шалке након неспоразума и лоше атмосфере у свлачионици, чак иако је успео да доведе клуб до финала Купа Немачке и четвртинала Лиге шампиона.

Ралф Рангник је преузео посао и његов утицај јасно се видео у уторак, када су "краљевско плави" одличном игром дошли до фантастичних 5:2 против Интера, што им је практично отворило врата полуфинала Лиге шамшпиона.

"Нестао је психолошки притисак који је наметао господин Магат, тако да сада сви уживамо играјући за Шалке. Нови тренер покушава да изгради везу и поверење са играчима", изјавио је Фарфан за медије у Немачкој.

Перуанац је имао лош однос са Магатом и очекивало се да ће напустити клуб у следећем прелазном року. Ипак, 26-годишњак признаје да се ситуација знатно поправила од доласка новог тренера.

"Веома сам срећан у Шалкеу и даћу све за овај клуб. Шалке је мој приоритет. Не желим да негирам проблеме које сам имао са господином Магатом. Готово да није било комуникације. Једини пут када би ми се обратио, то је било када ми је саопштавао да сам кажњен. Било је само: рад, рад, рад. Док је Магат био тренер сви смо били под огромним психолошким притиском", додаје Фарфан.

Нападач је намеравао да оде из Гелзенкирхена у јануару и чинило се да је његов прелазак у Волфсбург била већ готова ствар. Међутим, да се то десило, играч би поново сарађивао са строгим тренером, пошто се 57-годишњи Магат вратио у град Фолксвагена, одакле је и дошао у Шалке.

"Да се то десило, мислим да бих умро. Размишљао сам шта бих учинио у тој ситуацији, па мислим да бих одлучио да раскинем уговор на своју штету и да бих се вратио кући, у Перу. Радио бих све, само да никад више не играм под вођством Магата", закључује Фарфан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи