Леонардо и Фергусон славе

Ова утакмица не може да се објасни, може само да се доживи, рекао је тренер Интера Леонардо, после тријумфа своје екипе над Бајерном. Менаџер "ђавола" Алекс Фергусон на сав глас хвали Чичарита после победе Манчестер Јунајтеда над Марсељом. Ван Гал и Дешамп разочарани.

Дан после невероватног тријумфа Интера на гостовању у Минхену, славље у редовима актуелних европских шампиона не престаје. Победа је вратила играчима и навијачима наду да "неро-азури" и ове године могу да одбране све трофеје које су прошле године узели са Мурињом.

Невероватан меч на Алијанц арени, у којој је скоро свих 90 минута изгледало да је Интер на рубу пропасти, и тријумф на крају, изненадио је и тренера екипе, Леонарда.

"Ова утакмица не може да се објасни, може само да се доживи. Победили смо и то је био тријумф који је дошао из срца. Ово је историјска победа која само показује какав потенцијал Интер поседује", рекао је Леонардо.

Он истиче да је после грешке голмана Цезара, који је поклонио Бајерну први погодак, био уверен да ће екипа да се дигне и да заигра боље.

"Видевши Цезара да плаче на крају утакмице било ми је јасно колико је емоција уложио у меч. То су биле сузе олакшања и покајања. Поновићу: Овакве утакмице немогуће је објаснити, оне се морају доживети", рекао је Леонардо.

На другој страни, Луј ван Гал, који броји последње месеце на клупи Бајерна, каже да је његова екипа поново препустила противнику победу.

"Ове сезоне, поклонили смо четири или пет чистих победа. То се поновило и на овом мечу. Иако је имао мало прилика, Интер је дао више голова. Мислим да смо направили превише грешака и да смо примили превише једноставне голове. Играчима не могу да приговорим, јер су покушали све", рекао је Ван Гал.

Пролаз у наредну рунду Лиге шампиона обезбедио је и Манчестер Јунајтед, који је на свом терену победио Марсељ са 2:1. Јунак тријумфа је сјајни Мексиканац Чичарито Хернандез, који је од џокера, постао први пик Алекса Феругонса.

Шкотски стручњак је сјајно проценио ситуацију, када је од првог минута шансу пружио Чичариту, уместо најбољем стрелцу Бербатову, и то му се исплатило. Фергусон је после меча хвалио младог мексичког играча, и његову одличну сарадњу са Рунијем.

"У последње време, Руни је права претња за противника. Има брзину и снагу када је лопта код њега. А ту је и Чичарито. Начин на који се он креће је невероватан. Код првог гола је на три различита начина утрчавао и истрчавао. Гол је, једноставно, у њему", каже Фергусон.

Стратег "ђавола" је додао да су повреде и замене играча претиле да поремете ритам, али да је његов тим на крају успео да се адаптира на нову ситуацију.

Колико је овај тријумф подигао самопоуздање "ђавола" говоре и речи Вејна Рунија, који је у наредној рунди пожелео да Јунајтед за противника има Барселону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи