Венгер криви судије, Бориело себе

У Барселони и Доњецку славље, у престоницама Енглеске и Италије туга, после одиграних реванш мечева осмине финала Лиге шампиона. Венгер за пораз Арсенала криви судије, које су искључиле Ван Персија, док је Бориело преузео кривицу за елиминацију Роме од Шахтјора.

Утакмица која је требала да представља дерби две екипе које играју најлепши европски фудбал, на крају се претворила у игру мачке и миша, где је Барселона скоро понизила лондонски Арсенал.

Чињеница да његова екипа за деведесет минута није шутнула на гол каталонске екипе, није спречила Венгера да одговорност за пораз види у главном судији, који је у 51. минуту, због другог жутог картона искључио Ван Персија.

"Није ми јасно како је судија могао тако да уништи игру. Изгубили смо од сјајне екипе, честитам им, али имамо за чиме да жалимо. Свако ко се икада бавио фудбалом не може да разуме одлуку судије. Разговарао сам са људима из Уефе и они су били шокирани", рекао је Венгер.

Највећи трагичар на мечу Робин ван Перси такође није могао да се помири са чињеницом да је други жути картон добио када је после судијског звиждука шутнуо лопту. Он је такође осуо жестоку паљбу по делиоцима правде.

"То је смешно, па како сам могао да чујем звиждук поред толико људи на стадиону, нека ми неко објасни. Па ја сам шутнуо лопту секунд после звиждука, нисам чекао да прође неколико секунди да то урадим. Ти људи (судије) су невероватни, они су уништили нашу игру", рекао је бесни Ван Перси.

Ако и постоји оправдање за други жути картон, занимљиво је да је Холанђанин прву јавну опомену добио после глупог и беспотребног старта над Данијем Алвешом, осветивши се тако Бразилцу за кошкање неколико минута пре тога.

Са друге стране, тренер Барселоне, Пеп Гвардиола био је презадовољан победом његових изабраника.

"Честитао бих играчима јер су одиграли фантастичан меч. Тотално смо зауставили Арсенал, али играли смо сјајно и када су били у пуном саставу и када им је искључен играч. Сенку на победу можда бацају жалбе Арсенала на судију и ја разумем реакцију Арсена Венгера. Фрустрирајуће је кад овако важан меч мораш да играш са десет играча", рекао је Гвардиола.

Други четвртфиналиста био је познат после реванша у Украјини, где је Шахтјор убедљиво савладао Рому. Тренер Шахтјора Мирчеа Луческу видно је био задовољан после меча, нагласивши да је велика грешка Роме што су потценили његову екипу.

"Знао сам да можемо да одиграмо добро, али сам био сам свестан и њихове снаге. После гола, добили смо елан, а они постали нервозни. Због тога је и Мексес искључен. Са играчем више смо доминирали и још два пута дали гол. Можда нас Рома пре прве утакмице није довољно озбиљно схватала. Не могу да верујем да клубови у Италији купују играче од 32 године. Јесу они искусни и одговорни, али су млађи пуни елана и физички спремнији" нагласио је Луческу.

Он је замерио и капитену своје екипе, Дарију Срни, на неспортском понашању.

"Играчи Роме су већ били нервозни, али и груби. Срна је направио велику грешку, јер им се ругао после нашег водећег гола. На паузи сам му рекао да ћу га извести из игре, ако се тако буде понашао", додао је он.

На другој страни, један од трагичара на овом мечу Марко Бориело каже да је веома разочаран што је промашио пенал.

"Не жалим што сам преузео одговорност да шутирам пенал, али сам разочаран зато што сам промашио...Знам да ћу због промашаја бити разапет од стране навијача и медија, али моји саиграчи и ја дали смо све од себе на утакмици", рекао је Бориело.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи