Челзи сигуран, Реал по старом

После мечева Лиге шампиона одиграних у уторак, само екипа Копенхагена може бити незадовољна. Челзи се победом коначно вратио у живот, а Анћелоти је, после дужег времена могао да се опусти. После ремија Лиона и Реала, Мурињо криви судије за лоше одлуке, док Пуел најављује жестоку борбу у реваншу.

Жив је Челзи, умро није, нешто слично је клицао Карло Анћелоти после победе његове екипе у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, на гостовању у Копенхагену.

Лондонска екипа, која у последње време тоне све дубље, коначно је једном важном победом успела да врати осмехе на лица својих навијача.

"Још смо живи. Сада хоћу да видим екипу да игра тако и у будуће. Играли смо интилигентно, са прецизним пасовима, одличном ефикасношћу, брзо и нападачки", рекао је после меча Анћелоти.

Он је нагласио велики допринос нападача у победи "плаваца", пре свега двоструког стрелца Николаса Ањелке.

"Имамо најбоље нападаче у Европи, и увек морам добро да размислим пре сваке утакмице, кога ћу да ставим у игру. Није било лако да оставим Дрогбу на клупи, али Ањелка и Торес су били свежији, јер нису играли портив Евертона у недељу. Сви прихватају моје одлуке без поговора", рекао је Анћелоти.

Он је додао да, и поред тога што још није постигао погодак, Торес игра све боље, и нада се да ће ускоро затрести мрежу у дресу Челзија.

Са друге стране тренер поражене екипе, Стале Солбакен, признао је да је његова екипа била у подређеном положају на мечу, и да се коцкао када је Гронкјера ставио да игра у везном реду.

"Изгубили смо од бољег тима, који је био јачи од нас, а уз то смо направили низ техничких и тактичких грешака. Било момената када смо играли добро, али нисмо их искористили да затресемо мрежу", рекао је Солбакен.

Када је у питању меч на "Жерлану", традиција није срушена, а Реал се поново из Лиона враћа без победе. Иако су "галактикоси" били близу да први пут тријумфују против ове француске екипе, на то ће морати да сачекају најмање две недеље, када је на програму реванш на Сантјаго Бернабеу.

И поред тога што је меч на "Жерлану" био неизвесан, разлог за то што Реал није победио, тренер екипе, Жозе Мурињо, види у лошим судијским одлукама, посебно недосуђивањем пенала за "галактикосе", после играња руком једног фудалера Лиона у шеснаестерцу.

"Тешко је бити судија, грешке се дешавају због пада концентрације или спорих реакција. Такве грешке могу да прихватим. Ипак, има и оних грешека које не могу да прихватим. Био сам удаљен 50 метара од места догађаја,и јасно сам видео играње руком, док је судија био на пет метара, заједно са асистентима, и није видео. Овакве ствари могу да буду одлучујуће у реваншу, али надам се да неће", рекао је Мурињо.

Он се осврнуо и на наставак негативне традиције "галактикоса", који још немају победу против екипе Лиона.

"Биће чудно у реваншу, ми смо се малтене пласирали у четвртфинале, а ипак морамо доста да се потрудимо да то дефинитивно остваримо. Ипак неће бити страха. Не бојимо се ни историје, јер ми пишемо нову историју", рекао је Мурињо.

Тренер Лиона Клод Пуел жали што његова екипа није искористила периоде добре игре да постигне погодак, али је поносан што је екипа успела да се врати у меч после поготка Бенземе.

"У првој утакмици код куће желели смо да не примимо гол. Штета због тога, јер смо добро одиграли први део игре. У нападу нам је фалио последњи пас. Иако нисмо добро ушли у друго полувреме, и допустили Реалу да постигне погодак, успели смо да изједначимо. То нам даје наду пред реванш", рекао је Пуел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи