Лондон слави, Рим тугује

Победа над Барсом тријумф наше фудбалске филозофије, рекао тренер Арсенала, Арсен Венгер после утакмице са Каталонцима. Тренер Роме Клаудио Раниери и поред пораза од Шахтјора, задовољан игром своје екипе. Рисе се извинио навијачима за катастрофалну грешку.

Рим и Лондон били су домаћини два сјајна меча у Лиги шампиона у среду увече. Дерби је свакако био дуел између Арсенала и Барселоне који је припао "тобџијама", док је и утакмица између Роме и Шахтјора била за уживање.

И док се у једној престоници славило, у другој је после меча владала суморна атмосфера.

На стадиону Емирати у северном Лондону екипа Арсенала можда није направила чудо, јер су "тобџије" ионако одлична екипа, али су свакако направили подвиг.

Каталонци, који су фаворити без обзира где и против кога играју, у Лондону су били на прагу да ту улогу оправдају. Ипак, Венгерова тешка артиљерија показала је да има довољно муниције да потопи и моћну Барсу.

Иако су после поготка Виље били на прагу пораза, головима Ван Персија и Аршавина "тобџије" су преокренуле резултат. После меча најсрећнији човек био је тренер екипе, Арсен Венгер, који је рекао да је поносан на своје изабранике.

"Поносан сам на Арсенал, јер су нас сви саветовали да играмо супротно нашем менталитету. Више од поноса представља јачање вере у нашу фудбалску филозофију. Сада је главни циљ да оставимо ове фудбалере да играју заједно. Играли смо против најбољег тима на свету и успели смо да их победимо... Веома сам почаствован због тога", рекао је Венгер.

Француски стручњак је признао да је ова победа веома важна за његову екипу, али улогу фаворита у реваншу препустио је Барси.

"Победа нам даје веру да можемо да елиминишемо Барсу. Знамо да ће бити тешко, али добро ћемо се припремити и задржаћемо концентрацију. Нисмо фаворити, али имамо шансу да прођемо даље. За ралику од прошле године, сад знам да можемо да их победимо", рекао је Венгер.

Његов колега на клупи Барселоне, Пеп Гвардиола, није се превише потресао због пораза и задовољан је и постигнутим поготком. Гвардиола је честитао противнику и најавио велику борбу у другом мечу.

"Мислим да смо играли добро. Изгубили смо прву утакмицу, значи да морамо да добијемо другу. Контролисали смо игру већи део меча, али знали смо да они могу да заиграју веома снажно... Ако анализирамо меч видећемо да нисмо били тако лоши. Углавном сам задовољан приказаним, али морамо да тресемо мреже у реваншу", рекао је Гвардиола.

За разлику од енглеске престонице, навијачи у главном граду Италије, после утакмице Роме и Шахтјора, стадион су напустили погнутих глава.

Римљани који су сјајно почели меч, на крају су једва избегли катастрофу на свом стадиону, тако да коначних 3:2 за Шахтјор, и не изгледа тако лоше за "вучицу".

Тренер Роме, Клаудио Ранијери, који се дуже време налази под притиском, после овог пораза дефинитивно се налази на ивици отказа.

Поједини медији у Италији замерају Ранијерију на постављању тактике и избору појединих играча, и сматрају да је он највећи кривац за пораз "вучице".

Сам Ранијери сматра да екипа није играла лоше, а да су Рому скупо коштали кратки периоди лоше игре, које је искористио противник.

"Мислим да су нас кратке епизоде лоше игре скупо коштале. Почели смо меч веома добро и екипа је играла као што смо се договорили. Знали смо да противник има одличан контранапад и нисмо били довољно пажљиви... Морамо да прихватимо овај горак пораз, али ја сам и поред тога задовољан, посебно другим полувременом, када смо играли величанствено", рекао је Ранијери.

Један од трагичара, Бјорн Арне Рисе, чија је грешка довела до трећег гола Украјинаца, званично се извинио навијачима.

"Јако ми је жао, осећам се ужасно. Код трећег гола сам направио невероватну грешку. И глава и стомак су ме болели после тога... Извињавам се навијачима и саиграчима. Ипак, није само одбрана одговорна за овај пораз", рекао је Рисе.

И док неке глава боли од пораза, играчи и навијачи Шахтјора имају галвобољу од славља после победе над италијанским клубом. Украјински тим је и на овом мечу доказао да је ове сезоне спреман за велика дела у Европи. Тренер екипе Мирчеа Луческу видно је био задовољан после меча.

"Играли смо добро, и противник је знао да смо добар тим. Рома је била под великом тензијом и у другом полувремену је заиграла много боље. Ми смо играли организовано, држали смо лопту у поседу, и искористили смо грешке њихових одбрамбених играча, и лоше атмосфере у противничким редовима, која се после тога створила", рекао је Луческу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи