Борба се наставља

После зимске паузе најбољи европски клубови настављају битку за фудбалски трон. Сви џокери су истрошени у такмичењу по групама, сада свака грешка скупо кошта. Од 16 клубова у осмини финала, у мају ће на крају остати само један.

После два и по месеца паузе најелитније европско клупско такмичење Лига шампиона се наставља. Последњи мечеви групне фазе одиграни 8. децембра прошле године, означили су "зимски сан" када је ово такмичење у питању.

Најбољих 16 екипа од тада је имало довољно времена да "простудира" своје противнике, и да увиди све њихове мане и врлине.

Чини се да је жреб за осмину финала донео само једног изразитог фаворита, док је осталих седам парова прилично изједначено.

Најважнија промена у односу на раније године јесте та што ће на програму бити по два меча, тако да ће љубитељи фудбала скоро сваке недеље моћи да уживају у Лиги шампиона.

Ипак ако кренемо редом, у првој недељи на програму су четири меча овог такмичења. У уторак борбу за четвртфинале имаће Милан и Тотенхем, односно Валенсија и Шалке.

Водећи тим италијанског шампионата имаће тежак задатак да елиминише можда и најпријатније изненађење Лиге шамопиона, екипу Тотенхема, која ће бити ускраћена за помоћ повређеног Герета Бејла.

У другом мечу сјајна Валенсија ће на Местаљи покушати да оствари што убедљивију победу над посрнулим Шалкеом, коме ове сезоне не цветају руже.

Већ у среду на програму су дуели између Арсенала и Барселоне, односно, Роме и Шахтјора.

У северном Лондону сусрешће се две екипе које играју можда и најлепши фудбал. На страни "тобџија" видећемо велемајсторе попут Фабрегаса, Ван Персија, Аршавина и Насрија, док ће на другој страни бити фудбалски "ванземаљци", Меси, Инијеста, Ћави, Виља и други.

Очекује се да и у Риму видимо веома интересантан дуел између Роме и јединог представника из источне Европе, Шахтјора. Украјински клуб који сјајно парира најбогатијим европским екипама коначно има шансу да направи велики успех у европској елити.

Мирчеа Луческу на клупи и Дарио Срна на терену предводиће "рударе" на путу ка можда и историјском успеху. Иако представник италијанског фудбала, чини се да је Рома на овом мечу у подређеном положају.

У четири дуела наредне недеље видећемо једну репризу прошлогодишњег полуфинала, затим и репризу осмине финала, један меч где је фаворит јасан, и наравно Манчестер јунајтед.

У уторак 22.  фебруара на терен ће истрчати фудбалери Лиона и мадридског Реала. Прошле године срећа је била на страни француске екипе, која је неочекивано елиминисала "галактикосе", док ће ове године изиабраници Жозеа Муриња покушати да се освете. "Краљевски клуб" има мале шансе да у домећем шампионату стигне до титуле, па ће Мадриђани све карте бацити на освајање Лиге шампиона.

У другом мечу фаворит је познат. Све осим победе Челсија над Копенхагеном представљало би првокласно изненађење.

Иако је јасно да су велике шансе на страни лондонске екипе, изабраници Карла Анчелотија у последње време играју катастрофално, па није искључено да, сасвим солидна, екипа Копенхагена, направи чудо.

Дан после тога права посластица, реприза прошлогодишњег финала Лиге шампиона између Интера и Бајерна.

Доласком Леонарда италијански шампион игра као препорођен, док се не памти када су Баварци били овако лоши у домаћем шампионату. Ипак, без обзира на тренутну форму, имајући у виду имена два клуба, јасно је да је ова утакмица највећи дерби осмине финала.

И на крају, Манчестер јунајтед. Иако "ђаволи" ове сезоне не пружају убедљиве партије, они побеђују на свим фронтовима. Јасно је да су фаворити у мечу против Марсеља, али ни овде не треба очекивати спектакуларне партије.

Главна снага Јунајтеда долази из гранитне одбране, предвођене Немањом Видићем, док напад претежно зависи од тога како је расположен Бербатов. Ипак, ако баш загусти, ту је увек Чичарито да извлачи ствар.

Треба ли напоменути да мечеве Лиге шампиона у директном преносу можете пратити на програмима Радио-телевизије Србије?

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи