Сви желе освету

Арсенал на Барсу, Тотенхем на Милан. Бајерн против Интера тражи освету за пораз у прошлогодишњем финалу. Лига шампиона обећава спектакл за спектаклом све до великог финала на Вемблију.

Загревање је завршено. Лига шампиона улази у завршницу у којој ће се 16 најбољих европских тимова борити за наступ у финалу, које се 28. маја игра у Лондону.

Најузбудљивији дуел, бар према најавама, ће почети на Емиратима, где долази велика Барселона, која после прошлогодишњег пораза од Интера у полуфиналу жели да сезону заврши са новим пехаром првака Европе.

Лондон ће бити поприште још једног великог дербија, јер је Тотенхем за противника добио Милан, док ће трећи представник британске престонице, Челси имати, условно речено, лакши посао јер игра против Копенхагена, који ове сезоне, међутим, игра сјајан фудбал. Манчестер јунајтед игра против Олимпика из Марсеља.

У још једном великом дуелу, сусрешће се Интер и Бајерн, који су пре око пола године поделили мегдан на Сантјаго Бернабеу, па ће Баварци свакако желети да се реванширају "неро-азурима" за тај пораз.

Жозе Мурињо и Реал очекују увек незгодни Лион који ове сезоне игра много слабије него претходних година. "Краљевски" клуб се свакако одлично сећа пораза од Лиона прошле сезоне, када је укупним резултатом 2:1 испао уораво у овој фази такмичења.

"Ипак, ово је сада потпуно другачији Реал", рекао је први човек Олимпика из Лиона Жан Мишел Аулус, "Свакако ће тражити освету за прошлогодишњи пораз".

 

Навијачи и управа Шахтјора из Доњецка се, свакако, радују јер су у овој фази Лиге шампиона за противника добили Рому.

"Веома сам срећан што нисмо извукли Интер, Милан или Валенсију. Рома је велики противник али против њих можемо да играмо", рекао је генерални директор тима из Доњецка Серхи Палкин. "Мислим да су и они срећни јер играју против нас".

И на крају, Раул ће се, бар накратко вратити у домовину јер његов Шалке игра против Валенсије.

Парови шеснаестине финала фудбалске Лиге шампиона су:

Рома - Шахтјор
Милан - Тотенхем
Валенсија - Шалке
Интер - Бајерн
Лион - Реал Мадрид
Арсенал - Барселона
Олимпик Марсеј - Манчестер јунајтед
Копенхаген - Челси

Прве утакмице играју се 15. и 16. односно 22. и 23. фебруара, а реванш утакмице на програму су 8. и 9. односно 15. и 16. марта.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи