Мурињо под истрагом

Европска фудбалска унија (УЕФА) покренула је дисциплински поступак против шефа стручног штаба мадридског Реала Жозеа Муриња због тога што је наложио двојици својих фудбалера да намерно добију црвене картоне на утакмици Лиге шампиона против Ајакса.

У саопштењу Уефе наводи се да је из истог разлога истрага покренута и против Ћабија Алонса, Серхија Рамоса, Икеља Касиљаса и Јиржија Дудека. Сви они ће 30. новембра дати исказе пред члановима Дисциплинске комисије Уефе, која ће након тога одлучивати о евентуалним казнама.

Мурињо се терети да је након вођства Реала од 4:0 позвао Алонса и рекао да он и Рамос намерно добију други жути, односно црвени картон. У наредних неколико минута њих двојица су били искључени.

Мурињова идеја  била је да Алонсо и Рамос једну утакмицу суспензије одраде у шестом колу групне фазе такмичења против Оксера, па да у дуеле осмине финала уђу без картона.

Мурињо је демантовао да је од својих фудбалера тражио да намерно добију картоне. "То је бесмислено. За време те утакмице ја сам разговаоа са многим својим играчима. Сада би ваљда требало да се прича о нашој победи од 4:0, а не о таквим стварма", рекао је Мурињо.

Уефа је покренула дисциплински поступак и против првака Румуније Клужа, због испада који је направио његов тренер Сорин Карту на утакмици Лиге шампиона против Базела. Карту је ударцима ногом поломио заштитну ограду на клупи за резервне играче, а Клуж је саопштио да му је због тога уручен отказ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи