Партизан заслужује место у елити

Председник фудбалског клуба Партизан Драган Ђурић рекао је да је пласман црно-белих у Лигу шампиона успех целог српског фудбала, али је истакао да београдски клуб на утакмицама које игра код куће мора да покаже да испуњава највише стандарде УЕФА.

"Овим успехом смо поново у епицентру фудбалских дешавања, али и под будним око целе фудбалске Европе. Стандарде који су постављени пред нас морали смо до танчина да испунимо. Није тешко квалификовати се само у спортском већ и на организационом плану", рекао је Ђурић у интервјуу за сајт Партизана.

Први човек шампиона Србије истакао је да је клуб у припреми утакмица Лиге шампиона већ урадио доста ствари на стадиону у Хумској улици.

"Огромним залагањем службе одржавања стадиона, на крову изнад западних ложа никле су нове модерне коментаторске кабине... на терену су извршене неке измене, као што је проширивање оног дела који се користи за игру, али и целокупне травнате површине. Постављени су нови голови, а појачано је и осветљење на комплетном стадиону", навео је Ђурић.

Он је додао и да су реновиране "микс зона" у којој новинари могу да узимају изјаве од актера утакмица и сала за конференције за медије.

Ђурић је подсетио и да је Партизан на источној и западној трибини значајно смањио висину ограде према терену.

"На овај смео и ризичан потез смо се одлучили због наших навијача, а не толико због обавезе коју имамо испред УЕФА... У клубу имамо потпуно поверење у наше навијаче да неће злоупотребити овај гест. Свесни су колико њихова подршка може да помогне, али су исто тако свесни и последица које би клуб имао уколико би се овај потез на било који начин злоупотребио", истакао је Ђурић.

Председник Партизана навео је да очекује да екипа пружи максимум у утакмици против Арсенала, али да не жели да се играчи оптерећују резултатом.

"Битно је да нагласим да се не оптерећујемо толико резултатом, ипак нам у госте долази један од највећих тимова света, велики Арсенал. Стога, моја порука свима је да уживају у спектаклу уз најбољи европски фудбал", закључио је Ђурић.

Утакмица другог кола Х групе Лиге шампиона Партизан-Арсенал игра се у уторак од 20.45 на стадиону у Хумској. Црно-бели су у првом колу у Доњецку изгубили од Шахтјора, док је Арсенал у Лондону победио португалску Брагу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи