Станојевић: Нема еуфорије

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић оценио је данас да је његова екипа апсолутни фаворит у утакмици против јерменског Пјуника у другом колу квалификација за Лигу шампиона, али је навео да не жели да даје велика обећања навијачима.

"Врло озбиљно смо схватили Пјуник. Ради се о екипи која добро игра у нападу, а притом је и девет година узастопно првак Јерменије. Ипак, ми смо апсолутни фаворити, квалитетнија смо екипа и немам дилему да ћемо то показати и на терену", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре у Београду.

Шеф стручног штаба црно-белих рекао је да не жели да се у екипи ствара еуфорија пред почетак нове сезоне у европским такмичењима.

"Наравно да нам је циљ пласман у Лигу шампиона, Партизан увек има велике амбиције. Ста год да се деси, морамо мирно да сагледамо ствари.

Идемо корак по корак, без еуфорије и великих обећања", казао је он.

Станојевић је рекао да не жели да се бави шпекулацијама о томе какав резултат у првој утакмици би Партизану био довољан да се не брине за реванш у Јеревану.

"Припремили смо се за две утакмице. Без обзира који ће резултат бити, црту подвлачимо тек после реванша. Све ћемо урадити да остваримо повољан резултат како би били мирнији пред реванш у Јерменији", изјавио је Станојевић.

Он је додао и да му је драго што ће у двомечу против Пјуника моћи да рачуна на играча средине терена и репрезентативца Србије Радосава

Петровића, за кога постоји интересовање неколико европских клубова.

"Тестови су показали да је Петровић спреман, а имао је само седам дана паузе после Мундијала. Дошао је пун самопоуздања и то ће нам много значити", закључио је Станојевић.

Капитен Партизана Младен Крстајић рекао је да је важно што су играчи добро радили на припремама и да спремно дочекују Пјуник.

"Сваки противник је тежак. Морамо да одиграмо сконцентрисано свих 90 минута. Мислим да ћемо сутра добро одрадити посао који нас чека", кратак и јасан био је Крстајић.

Утакмица другог кола квалификација за Лигу шампиона Партизан-Пјуник играће се лоптом "Џабулани" коју су користиле екипе на Светском првенству у Јужној Африци.

Дуел српског и јерменског шампиона почиње у 20.45 на стадиону у Хумској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи