Упознајте јерменски Пјуник

Ривал Партизана у другом колу квалификација за Лигу шампиона један је од најбољих клубова у Јерменији. Пјуник је шампион своје земље већ девет година, а пред меч са "црно-белима" Јермени довели два појачања.

Пјуник из Јеревана први је ривал београдском Партизану у овогодишњем походу на Лигу шампиона. О најбољем клубу из Јерменије наши љубитељи фудбала мало знају, па ћемо покушати да фудбалској јавности приближимо слику о ривалу "црно-белих".

Клуб из Јеревена најбољи је фудбалски колектив у бившој совјетској републици. Иако нема дугу историју (основан је 1992. године), Пјуник је већ освојио 12 националних шампионата, пет трофеја намењених освајачу купа Јерменије и шест Суперкупова те земље.

На међународном плану, Пјуник је већ девет пута учествовао у квалификацијама за Лигу шампиона, али никада није успео да оде даље од другог кола. Претходне сезоне, у тој рунди такмичења, од Пјуника је био бољи загрбачки Динамо.

Ове сезоне, после 14 одиграних кола, Пјуник се налази на другом месту на табели иза Банантса, са три бода заостатка и утакмицом више, а занимљиво је да је клуб из Јеревана шампион Јерменије већ девет узастопних година.

Да су меч против Партизана озбиљно схватили, говори и податак да је пред двомеч са српским шампионом, управа Пјуника ангажовала два појачања, репрезентативца Јерменије Огањеса Гоарјана и олимпијског репрезентативца Нигерије, који игра на позицији левог бека.

Тренер Пјуника је Вардан Минасјан, који очекује велику борбу свог тима и напад на треће коло квалификације за Лигу шампиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи