Карневал у Мадриду

Престоница Шпаније спремна за суботњи финални меч Лиге шампиона између Бајерна и Интера. Први пут у историји такмичења, финале се игра у суботу. Осим финалне утакмице, гости Мадрида моћи ће да уживају у великом броју фудбалских активности, као и ревијалном фудбалском мечу. У исто време, у Хетафеу, финале женског издања Лиге шампиона, у којем се састају Лион и Потсдам.

Овогодишње издање Лиге шампиона у суботу ће достићи свој врхунац. Мадрид је спреман да дочека фудбалере Бајерна и Интера, који ће одиграти финани меч на стадиону Сантјаго Бернабеу и одлучити ко је ове године најбољи фудбалски тим у Европи.

Оба тима налазе се у доброј форми, јер су за викенд комплетирали дупле круне. Бајерн је тријумфовао у финалу Купа Немачке, док је Интер, у последњем колу Калча, савладао у гостима Сијену и обезбедио пету узастопну титулу шампиона Италије.

Иако је најважнији фудбалски догађај овога викенда, сусрет између Интера и Бајерна неће бити једини спектакл. Наиме, у финалу женске Лиге шампиона, Олимпик Лион и Турбина Потсдам одиграће мач на стадиону Алфонсо Перез у Хетафеу.

Први пут у историји Лиге шампиона, финални меч биће одигран у суботу. УЕФА се одлучила на овај корак како би омогућила већем броју страних туриста да буду присутни у Мадриду у време одигравања финалне утакмице.

За добронамернике биће организовани турнири у мини-фудбалу, као и велики број активности, као што је фотографисање са трофејем Лиге шампиона.

У оквиру фестивала фудбала, организована је и утакмица између тима Шпанских легенди које ће предводити Емилио Бутрагењо и Интернационалних звезда, међу којима су Михаел Лаудруп, Стив Мекманаман, Кристијан Карембе и Руи Коста.

Нема сумње да нас у суботу очекује прави фудбалски карневал, а Бајерн и Интер ће у међусобном сусрету показати ко је бољи тим и ко ће наследити фудбалере Барселоне на крову Европе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи