Тешко против "бункера"

Тренер Барсе, Пеп Гвардиола, разочаран због тога што његови момци неће играти у финалу Лиге шампиона. Дали смо све од себе, али ништа нисмо могли када је противник у свом казненом простору, рекао Гвардиола.

Иако је говорио пре утакмице да није неуспех уколико његов тим не прође у финале, тренер каталонаца, Пеп Гвардиола, није крио разочарање.

"Разочарани смо. У полуфиналу све се своди на ситне детаље. Прошле године ти детаљи су ишли у нашу корист, ове године нама на штету. Дали смо све од себе, али ипак нећемо играти у финалу. Морамо честитати Интеру на успеху", рекао је тренер Каталонаца Пеп Гвардиола.

Ипак, из Гвардиолине изјаве могло се закључити да није превише срећан што је Интер играо превише дефанзивно, како би се фудбалским жаргоном рекло - "бункер".

"Знамо ко смо и шта можемо, али када се противничка брани са девет играча у свом шеснаестерцу, онда није лако победити. Понекад делује да је много теже нападати него бранити се. Све смо пробали али су се одлично бранили. Не тражимо изговоре, сваки тим, сваки играч и сваки тренер имају право да играју како год желе. Није на мени да судим", рекао је Гвардиола.

Барси преостаје трка за титулом у Примери, на корак су од циља, па не би било пожељно да морал екипе после испадања из Лиге шампиона опадне. 

"Ипа, иза себе имамо успешну сезону у Лиги шампиона. Овај дан ми неће остати у лепом сећању, осећам се лоше али ништа нисмо могли. Да су играли са свих 11 играча, мислим да би играли мало другачије. Покушали смо да их 'отворимо' у другом делу, али нисмо успели. Помислио сам да ћемо успети на крају, али то се није десило", закључио је Гвардиола.

Упитан да ли има фаворита у финалу, Гвардиола је кратко одговорио: "Не знам ко ће победити у финалу, тада ћу бити на одмору".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи