Каталонци напали "посебног"

Навијачи Барселоне претили и вређали Муриња. Стотинак Каталонаца спремило паклени дочек "посебном" на улазу у стадион Камп ноу. Приватно обезбеђење штитило тренера Интера од евентуалног физичког напада. Португалац остао хладан на претње.

Броје се сати до вероватно најважније утакмице у овој сезони Лиге шампиона. Фудбалски заљубљеници на целој планети вечерас ће несумњиво гледати спектакл који ће им приредити екипе Барселоне и Интера, у реваншу полуфинала најелитнијег клупског такмичења.

Екипа Интера са три гола у мрежи испратила је Месија и другове са свог стадиона у првом мечу полуфинала.

Одмах по завршетку те утакмице почео је и психолошки рат Муриња са целим стручним штабом Барселоне.

Каталонци су били незадовољни суђењем у првој утакмици, док је "посебни" подсетио на судијску крађу која је одвела Каталонце у финале Лиге шампиона прошле године, док је његов тадашњи тим, Челси, елиминисан из даљег такмичења.

Имајући у виду два гола заостатка из прве утакмице и оштре Мурињове коментаре на Барсин рачун, целе недеље траје мобилизација каталонскиох навијача да гостима спреме пакао на стадиону.

Навијачи су изгледа озбиљно схватили овај позив, па су напали аутомобил у којем је Жозе Мурињо ишао на конференцију за новинаре.

Стотинак Каталонаца је чекало "посебног" испред стадиона и упућивало му погрдне и претеће поруке.

У низу тешких увреда најчешће се чула она да је тренер Интера, најблаже речено, син проститутке, само што у навијачкој верзији то звучи много горе.

Осим вређања, бесни навијачи су шутирали у пљували возило у којем се налазио "посебни", а у једном тренутку су покушали и да га преврну. На крају је тренер Интера ипак неповређен стигао у медија-центар стадиона Барселоне.

Колико је ситуација озбиљна говори и податак да уз "посебног" стоји приватно обезбеђење, да би спречило евентуалне нове нападе бесних навијача.

Иначе ово је други напад на експедицију из Милана. Први "одбор за дочек" играчи и стручни штаб Интера имао је на аеродрому, где им је стотине Каталонаца, уз жестоке увреде, пожелело "добродошлицу" у њихов град.

И поред великог притиска и низа увреда, Мурињо је, како њему приличи, остао прилично хладан, а целу ситуацију је прокоментарисао на свој начин. "Посебни" је рекао како се он не плаши навијача, већ противничких играча који ће вршити притисак на судију.

Повратак Муриња на место са којег је као преводилац почео свој успон до тренерског врха Европе није ни мало пријатан, али уколико његов тим сачува предност из прве утакмице, "посебни" ће "запушити уста" свима који су га вређали.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи