Лион слави Лориса

Сјајне интервенције голмана Уга Лориса најзаслужније за пролазак екипе Лиона у полуфинале. Након утакмице овај голман добио признања и победника и поражених.

Док је Лион владао домаћим првенством, а екипу предводио Бразилац са топовским ударцем, Жунињо Пернамбукано, овај тим никада није прошао даље од четвртфинала најелитнијег клупског такмичења.

Сада, када више нису шампиони, ова екипа "гази" све редом у Европи. Ако је избацивање Реала у сред Мадрида представљала изненађење равно чуду, елиминација Бордоа у четвртфиналу Лиге шампиона никога није изненадило.

Навијачи Лиона поред пласмана своје екипе у полуфинале Лиге шампиона славе и голмана Уга Лориса, као највећег хероја њиховог двомеча са Бордоом.

Овај голман је сјајном игром у обе утакмице заслужио епитет најбољег играча, а његовим одбранама задивљени су и фудбалери поражене екипе.

Иако је голом Шамака Бордо био веома близу да избори пласман у полуфинале, преломни моменат је био шут главом Вендела, који је голман Лиона сјајном рефлексном интервенцијом одбранио.

Да је Лорис највећи "кривац" за испадање његове екипе потврдио је и одбрамбени играч Бордоа, Беноа Тремулианс.

"Правили смо шансе, али Лорис је увек био тамо да нас спречи. Иако смо изгубили, нисмо незадовољни игром коју смо приказали", рекао је Тремулианс.

И играч средине терена Вендел, који је био најближи постизању победничког поготка, у сјајним одбранама голмана противничке екипе види главни разлог елиминације Бордоа из даљег такмичења.

"Дали смо све од себе, али Лион је, највише захваљујући голману Лорису, успео да сачува предност. Требали смо боље да се бранимо у првој утакмици", рекао је Вендел и додао да је трећи примљени гол у гостима скупо коштао његову екипу.

Хвалоспевима на рачун свог голман придружио се и тренер Лиона Клод Пуел. Он је нагласио да је резултат прве утакмице спутао његове играче да боље играју у реваншу, а највеће заслуге за пролаз даље припадају Лорису.

После сензационалне елиминације Реала, Пуелови изабраници направили су још један добар резултат, и сада су на корак од финала. На последњем степенику чека их тим Бајерна, коју екипа Бордоа два пута победила у групи.

Навијачи верују да екипа Лиона има довољно снаге да направи још једно чудо, и после елиминације "галактикоса" и Жирондинаца, скалп узму и моћним Баварцима.

Сви у Француској се сећају 1993. године и екипе Олимпика из Марсеја која је тада била на трону Европе, па све наде полажу у Лион да понови тај успех.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи