Ферги осуо паљбу по Баварцима

Мук на Олд Трафорду, славље у Минхену, неуспешно коцкање са Рунијем, и још један еврогол Робена обележиле су синоћни реванш четвртфинала Лиге шампиона. Фергусон кривца за елиминацију види у притиску Бајернових играча на италијанског судију, Ван Гал поручује да Енглези не знају за фер-плеј.

Цела Европа синоћ је гледала судар два титана на Олд Трафорду, који су у још једној утакмици за памћење, невероватним потезима, задивили све фудбалске заљубљенике.

За навијаче Манчестера овај меч је ишао од сјаја до очаја. После вођства од 3:0, мало ко се надао да би нокаутирани Баварци могли да направе преокрет.

Ипак, после искључења младог Бразилца Рафаела, ситуација на терену се променила, а упорна немачка екипа је успела да оствари резултат који је води у полуфинале.

Главни разлог за елиминацију своје екипе, тренер Јунајтеда Алеск Фергусон види баш у искључењу младог Рафаела. Међутим за Фергија кривац није његов играч, него судија, који је подлегао притиску играча немачког тима и досудио други жути картон младом фудбалеру.

"Момак је показао неискуство код прекршаја, али сви играчи Бајерна су потрчали ка судији и вршили притисак на њега, због тога је Рафаел и искључен. Типични Немци", рекао је Фергусон и додао да Бајерн никада не би прошао даље да су на терену снаге биле изједначене.

Иако је изјава шкотског стручњака била оштра и увредљива, УЕФА је потврдила да због тога неће покретати дисциплински поступак.

Мишљење свог менаџера подржао је и голман "ђавола" Ван дер Сар, који такође криви италијанског судију Рицолија што је после фаула неоправдано искључио играча Манчестера.

"Одмах после фаула играчи Бајерна су опколили судију, а очигледно је да су знали да Рафаел већ има жути картон, зато су и вршили толики притисак", рекао је Ван дер Сар, и нагласио да је 40 минута са играчем мење превише за један тим да издржи у овакој утакмици.

На сву кукњаву из табора "ђавола", тренер победничке екипе Луј ван Гал дао је кратак коментар: "Мислио сам да су Енглези познати по поштењу, али њихове изјаве далеко су од фер-плеја. Мислим да је Фергусон само разочаран", рекао је Ван Гал.

И док се из два табора и даље баве утакмицом, штампа и навијчи на Острву још једном страхују за здравствено стање Вејна Рунија.

Нема сумње да је Рунијево појављивање на терену од првог минута утакмице против Бајерна изазвало одушевљење код навијача на Олд Трафорду, код остатка нације, а поготово тренера репрезентације Фабија Капела, изазвало је велику зебњу.

Коцкање Фергусона са ровитим нападачем на крају се ипак није исплатило, а неколико оштрих стартова Бајернових фудбалера претило је да погорша повреду овог играча. После једног таквог старта енглески репрезентативац се ухватио за повређени зглоб, са болном гримансом на лицу, али и тада је одбио измену.

За храброст каква се ретко виђа у фудбалу Руни је заслужио све честитке, али сада тек предстоји процена његовог здравственог стања. Овог момка само један грубљи старт дели од неодласка на Светско пренство у Јужној Африци, па и поред свог дивљења према играчу, медији и јавност критикују одлуку шкотског стручњака да га стави у тим.

После испадања из Лиге шампиона, енглеском прваку остаје да у наредних пет утакмица одбрани титулу у домаћем првенству. Фергусон добро зна да тај посао са Рунијем и без њега неће бити исти, али и Капело зна да је репрезентација "гордог албиона" тотално други тим без овог нападача.

Навијачима Јунајтеда остаје да се надају да ће најбољи играч бити у тиму до краја првенства, остатку Енглеске заједно са Капелом да се моле да се не повреди.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи