Нећу у Лондон!

Прва љубав заборава нема. Тјери Анри не жели да игра против Арсенала. Како у другом дресу да истрчим на Емирате, пита се Анри. Ако будем играо трудићу се, али волео бих да прескочим "тобџије".

Од свих "повратака" ове сезоне у Лиги шампиона, можда је најзанимљивији повратак Тјерија Анрија у Лондон. Французу жреб није испунио жељу, тачније натерао га је да се суочи са великим страхом.

Барселона се састаје са Арсеналом у четвртфиналу, а Анри никако није желео да заигра проти тима у којем је провео фантастичних осам година.

Француз, један од најбољих и најмаштовитијих фудбалера икада, редак је пример лојалног фудбалера.

Можда би ова тврдња, тачније мишљење, зачудило многе, јер Анри није попут Франческа Тотија или Стивена Џерарда, који су (за сада) читаву каријеру провели у једном клубу, али је Анри још једном купио све навијаче "тобџија", по ко зна који пут у каријери.

"Не кажем да се нећу борити и трудити на мечу, али искрено не желим да играм против Арсенала. Било би ми веома чудно да истрчим на терен у другом дресу, иако су Емирати а не Хајбери, на којем сам ја играо", рекао је Анри.

Многи би у његовој ситуацији изјавили "стандардну" причу - "тешко је, али ја сам професионалац", а управо у томе је разлика између таквих и Анрија.

Вероватно неки сматрају да је ова изјава Анрија врло непрофесионална, али мора се признати да је веома храбра и искрена.

Очигледно Француз не жели још да размишља о поменутом мечу, а на питање да ли ће се радовати ако постигне гол, Анри је био врло јасан:

"Нема теорије. Заборавите. Једноставно не желим да играм против Арсенала. Везу коју имам са навијачима Арсенала нећу имати ни са ким. Све сам старији и не верујем да ћу играти за било који тим толико дуго као за Арсенал", рекао је Анри.

Три године након његовог одласка у Барсу, навијачи га нису заборавили, тешко да ће икада, а наравно није ни Француз њих.

Француз је легенда "тобџија", са којима је освојио три ФА Купа и две титуле првака Енглеске, а за осам година постао је најбољи стрелац у историји клуба.

Анри је у Арсенал стигао 1999. године из Јувентуса, а на 380 мечева постигао је 226 голова. У анкети навијача организованој 2008. године проглашен је за најбољег фудбалера тог клуба свих времена.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи