Меси хуманитарац

Поред тога што немилосрдно решета противничке мреже, Лионел Меси има и своју милосрднију страну. Аргентински фудбалер донирао 100.000 евра у хуманитарне сврхе.

Најбољи играч Барселоне Леонел Меси уочи реванш утакмице са Штутгартом поклонио је 100.000 у хуманитарне сврхе.

Чек на ову суму аргентински нападач је примио као играч са највише освојених гласова (250.000) регистрованих корисника сајта УЕФА, у избору за идеални тим године.

Најбољи играч каталонске екипе чек је поклонио Црвеном крсту, а новац ће бити искоришћен за помоћ жртвама нагазних мина у Авганистану.

Помоћ ће подразумевати набавку вештачких удова, физиотерапију и рехабилитациони програм за унесрећене.

Иначе ово није први пут да Меси покаже своју хуману страну. Пре неколико година Аргентинац је основао хуманитарну фондацију која помаже деци са здравстеним проблемима.

"Помоћ је веома је битна, зато смо и основали фондацију која помаже деци, као што то ради Црвени крст. Моја породица и ја смо увек желели овако нешто да урадимо, и на срећу сада имамо шансу да то и остваримо", рекао је Меси и додао да је велико задовољство пружати помоћ, поготово онима којима је најпотребнија.

Нема сумње да је Аргентинац показао да је људска величина. Али да је играчка громада, и да није без разлога добио највише гласова навијача у избору за тим године, Меси је убрзо доказао на терену.

Одмах по објављивању резултата гласања и урученог чека од стране Платинијевог саветника Вилијема Гиларда, Меси је у реванш утакмици Лиге шампиона са два кола нокаутирао Штутгарт и одвео свој тим у четвртфинале овог такмичења.

Треба напоменути да су према гласовима корисника званичног сајта УЕФА поред Месија у тим године изабрани: Икер Касиљас, Данијел Алвеш, Џон Тери, Карлос Пујол, Патрис Евра, Кристијано Роналдо, Ћави Фернандез, Кака, Андреас Инијеста и Златан Ибрахимовић.

За тренера године изабран је Пепе Гвардиола.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи