Кад Роман "полуди"...

Или освјање Премијер лиге или отказ. То је ултиматум који је власник Челсија Роман Абрамович поставио тренеру Анћелотију после испадања из Лиге шампиона. Бесан због испадања из елитног клупског такмичења руски милијардер "преслишао" играче и цео стручни штаб.

Абрамович "постројио" Анћелотија и играче Челсија. После пораза од Интера и испадања из Лиге шампиона већ у осмини финала, власник Челсија Роман Абрамовић изгубио је стрпљење и одржао непријатан сасанак са играчима и члановима стручног штаба.

Руски милијардер је у тренинг кампу Челсја пуна два сата "држао буквицу" својим звездама и ставио им до знања да је његово стрпљење на измаку.

"Да ли сте ви одлични фудбалери, или сте само одлично плаћени радници? Да ли сте у овом клубу само зато да бисте пунили џепове мојим новцем", упитао их је Абрамович.

Ништа биље није просао ни менаџер Челсија, италијански стручњак Карло Анћелоти, коме је Абрамович дао до знања да може да остане у клубу само уколико тријумфује у Премијер лиги.

"То је била нормална реакција власника клуба. Дуго сам радио у врхунским клубовима и увек је тако после непријатних пораза. У Милану је било и жешћих реакција", рекао је селектор Енглеске Фабио Капело.

Абрамович је у протеклих седам година променио шесторицу тренера, али ниједан није успео да му донесе највреднији трофеј - Лигу шампиона. Жозе Мурињо је два пута освајао Премјер лигу, а Клаудио Ранијери, Аврам Грант, Луис Фелипе Сколари и Гус Хидинк нису ни то успели.

Власник Челсија најавио је да ће се овог лета захвалити "неким пензионерима", а колико ће новца издвојити за појачања, зависиће од тога да ли ће бити освјена титула првака Енглеске.

Уколико издржи у трци са Манчестер Јунајтедом и Асеналом, Анћелоти ће имати на располагању 140 милиона фунти, с тим што је Абрамович спреман да ако треба и половину те суме издвоји за Фернанда Тореса.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи