Деки против Красића, судар Француза

Интер-ЦСКА, Лион-Бордо, Бајерн-Манчестер јунајтед, Арсенал-Барселона. Жреб за четвртину финала Лиге шампиона.

Генерални секретар УЕФА Ђани Инфантино и представник града домаћина финала Емилио Бутрагењо извукли су, тачно у подне, у швајцарском граду Ниону четвртфиналне парове Лиге шампиона постављајући сценарио за последњу представу сезоне, велико финале које се 22. маја игра на мадридском стадиону Сантјаго Бернабеу.

На велико изненађење, у четвртфиналу Лиге шампиона гледаћемо дуел два најбоља француска тима, Олимпика из Лиона и Бордоа, док ће посебно интересантан бити двомеч два клуба који тренутно играју најлепши фудбал у Европи, Барселоне и Арсенала.

После серије емотивних сусрета (Мурињо и Челси, Бекам и Јунајтед), жреб за четвртфинале одлучио је да је сада на реду још један. Тјери Анри враћа се у Лондон. Француз је пре неколико дана, у разговору та "Тајмс", говорио управо о могућности да Барса заигра против његовог бившег клуба.

"Бићу навијач Арсенала до смрти. Увек је исто при жребу-док не видим да је Арсенал извукао неки други тим, а не Барселону, не могу да дишем. Поносан сам што сам играч Барселоне, али помисао да играм против Арсенала ме ужасава. Само се надам да нећемо њих извући", рекао је тада Анри, а на жалост, његови страхови су се обистинили.

Бутрагењо и Инфантино, нехотице, испунили су жељу Дејану Станковићу, па ће се његов Интер састати са московским ЦСКА, Милоша Красића.

"Желим ЦСКА у четвртфиналу. Да могу да бирам, волео бих да нам жреб баш Московљане додели за противника у наредној рунди. Уз велико поштовање према свима осталима па и екипи ЦСКА, желео бих да нам баш они буду следећи ривали", рекао је Станковић после победе над Челсијем.

Последњи четвртфинални пар су Бајерн и Манчестер јунајтед, у репризи драматичног финала из 1999. године.

Прве четвртфиналне утакмице играју се 30. и 31. марта, а реванши 6. и 7. априла.

Полуфиналне утакмице су заказане за 20. и 21. април, а реванши седам дана касније, односно 27. и 28. априла.

У полуфиналу састаће се победници дуела Лион-Бордо и Бајерн-Манчестер јунајтед, као и победници дуела Интер-ЦСКА и Барселона-Арсенал.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи