Гиганти "черупају" Бенфику

Челси и Манчестер јунајтед почели још једну трку за појачањима, овог пута на мети млади играчи Бенфике. Острвски гиганти спремни да "завуку руку дубље у џеп" како би у својим редовима видели 22-годишњаке Анхела Ди Марију и Давида Луиза.

На острву све по старом. И поред стечаја Евертона, и лоше финансијске ситуације у већини премијерлигашких клубова, Манчестер јунајтед и Челси почели су нову трку у куповини играча.

Гигант из Манчестера озбиљно је заинтересован за услуге, 22-годишњег Аргентинца Анхела Ди Марије из Бенфике.

Момак који игра на левом крилу запао је за око скаутима Јунајтеда хет-триком на првенственој утакмици против Леикшоеса.

Управа "ђавола" за ово појачање требала би да издвоји око 20 милиона фунти.

Поред Ди Марије, у Манчестеру озбиљно размишљају да у своје редове доведу још једног играча Бенфике. Реч је о 22-годишњем Бразилцу Давиду Луизу.

Овај млади дефанзивац посебно је важан скаутима "ђавола" који траже појачање за своју задњу линију.

Одбрана Јунајтеда која је прошле године била малтене непробојна, због честих повреда централних бекова Риа Фердинанда и Немање Видића, ове сезоне је слабији део тима.

Млади штопер Бенфике истакао се добрим играма, а Бенфика је на 21 првенственој утакмици на којој је Луиз играо ове сезоне, примила само 11 голова.

Осим штопера, млади Бразилац може играти и на месту левог бека, а то је управо квалитет који одговара Алексу Фергусону, јер је познато да овај стручњак воли да у тиму има играче који су спремни да играју на више различитих позиција.

Ипак, квалитете Луиза препознао је и Челси, који је озбиљно ушао у трку за штопером Бенфике.

Проблеми Челсија у задњој линији су познати. Последњи скандал Џона Терија видно је утицао на форму овог играча, док повређени Алекс и сада већ стари Рикардо Карваљо (32 годнне) нису у стању да одрже одбрамбени зид Челсија.

Имајући све ово у виду, није изненађење што је клуб Романа Абрамовича дао почетну понуду за овог играча од 15 милиона фунти.

Осим ова два клуба и Реал Мадрид је у овом играчу препознао потенцијално појачање, па остаје да се види ко ће победити у овом кругу надметања на "трансфер пијаци".

Треба напоменути да је Давид Луиз везан јаким уговором за Бенфику, према којем би за његове услуге требало платити чак 45 милиона фунти. Ипак нема сумње да ће управа португалске екипе бити задовољна и много мањом цифром.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи