"Тобџија" замало дигао руке од фудбала

Абу Дијаби признао да је размишљао да окачи копачке о клин након ужасне повреде, и поломљеног чланка 2006. године. Ове сезоне одличан, и сања Јужну Африку.

Арсеналов везиста Абу Дијаби ове сезоне игра фантастично, постигао је неколико важних и лепих голова. Међутим, нису му одувек "цветале руже", а у појединим тренуцима озбиљно је размишљао о прекиду каријере. 

Млади Француз имао је у протекле четири године, колико је у Арсеналу, много проблема са повредама. Због најтеже повреде, поломљеног чланка 2006. године, и осам месеци паузе, био је на ивици да одустане од фудбала.

"Било ми је доста фудбала и повређивања, заиста сам желео да одустанем од свега. Био је пакао. На сву срећу нисам, вредно сам радио и сада ми се све враћа", рекао је Дијаби.

Ове сезоне Дијаби игра много више, а поверење које му је сународник Арсен Венгер указао, враћа сјајним партијама, и уз неколико лепих голова.

"Знао сам да ћу поправити форму чим решим проблеме са повредама. Откако сам стигао у Арсенал муче ме повреде. Сада сам здрав, играм све више, и добијам на самопоуздању", рекао је Француз.

Велика жеља му је да се нађе међу путницима за Јужну Африку, и да се наметне селектору Рејмонду Доменеку.

"Желим да играм и напредујем, и наравно као и сви, да освајам трофеје. Млад сам, и морам да подигнем игру на виши ниво. Сада ми је циљ Светско првенство, и надам се да ћу заслужити место у авиону", закључио је Дијаби.

Васирики Абу Дијаби стигао је у Арсенал 2006. године из Оксера, а због физичке грађе и стила игре врло брзо су га прозвали "нови Вијера".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи