Бићу најбољи у историји

Амбиције Кристијана Роналда уопште нису мале. Међутим, нису ни нереалне. Португалац жели "Златну лопту" у наредним годинама, и жели да постане најбољи фудбалер свих времена. Недостају му "ђаволи" и пријатељи из Енглеске.

Најскупљи фудбалер планете Кристијано Роналдо поставио је високе циљеве за наредну годину. У 2009. години слупао је скупоцени "ферари", "смувао" Парис Хилтон, био звезда прелазног рока и учествовао у највећем трансферу у историји фудбала.

Повреде су га омеле да достигне максимум, а у наредној години жели да поново освоји "Златну лопту", и жели да у наредним годинама постане најбољи играч свих времена.

Многи га не воле управо због оваквих, можда препотентних изјава и због тога што не игра "мушки", али се свакако не може оспорити да је Португалац један од најбољих фудбалера света у протеклих неколико сезона.

Ове сезоне престижна "Златна лопта" отишла је у руке Лионела Месија, и Роналдо је зацртао циљ да поврати награду коју је освојио 2008. године.

"Освојићу поново 'Златну лопту'. Ове или наредне сезоне. Поред тога, желим да постанем најбољи фудбалер у историји фудбала", рекао је Роналдо, пише шпанска "Марка".

Иако многи мисле да је Роналдо типичан пример "плаћеника" у фудбалу, Португалац се не осврће претерано на такве изјаве, и тврди да му недостаје бивши клуб.

"Шта људи све причају о мени апсолутно ме не интересује. Заиста ми недостају 'ђаволи'. Шест година сам провео у Јунајтеду, и имам много пријатеља тамо. Недостају ми, али сам фокусиран на Реал, и срећан сам у Шпанији", рекао је Роналдо.

Такође, Португалац је показао и да прати дешавања на Острву, наравно највише партије Манчестер јунајтеда.

"Мислим да су одлични ове сезоне. Изгубили су две утакмице у последњих неколико седмица, али су други на табели, што је најбитније".

Роналдо у бившем и садашњем клубу види једине конкуренте Барселони, која доминира Европом.

"Освојили су све што су могли ове сезоне, што свакако значи да су најбољи клуб у овом тренутку. Имају стил игре и играче који заједно играју годинама. Реал ће урадити све како би освојио Примеру и Лигу шампиона, и прекинуо доминацију Барсе. Није лако, али све је могуће уколико напорно радите и посветите се циљу", рекао је најскупљи играч света.

За разлику од Роналда, Сер Алекс Фергусон сматра да његовом тиму не недостаје Роналдо, иако није то директно рекао.

Многи су мислили пред почетак сезоне да ће се Манчестер јунајтед "распасти" након одласка највеће звезде, а те критике су све гласније након нешто лошијих партија екипе. Сваким даном све су бројнији они који мисле да је Фергусон начинио огромну грешку што је продао Португалца.

"Људи су помислили да ће одлазак Роналда бити погубан по нас. Сматрали су да нећемо бити ни налик екипи какви смо били претходне сезоне. Кристијано је свакако невероватан играч, али имамо само бод мање у односу на исти период прошле сезоне", рекао је Шкот веома загонетно.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи