Најлепши голови

Претходних година видели смо многе лепе голове, и веома је тешко одлучити се за десет најлепших. Ипак, сваки гол од ових десет, за које се одлучио "Еспн", свакако зауставља дах. Присетите се мајсторија Зидана, Ривалда, Ди Каниа...

Веома је тешко изабрати најлепших десет голова у протеклој деценији. На такав храбар потез одлучио се "Еспн", а од следећих голова сигурно застаје дах.

"Како сам успео? Не питајте ме, немам појма", рекао је Ђанфранко Зола те 2002. године, када је постигао чудесан гол за Челси у ФА Купу.
"Био је то један од потеза које покушаваш извести стотину пута, а успе ти само једном", рекао је Зола, који је тада имао 36 година.

Такође Италијан, Паоло Ди Канио остаће упамћен у Енглеској, играо је феноменално за Вест Хем, и гол против Вимблдона из 2000. године свакако ће му остати у сећању.

Наравно, ту је и Ривалдов гол кога се сви сећају. Франк де Бур послао је лопту на груди Бразилцу, који је са ивице казненог простора, "маказицама" савладао голмана Валенсије Кањизареса.

Још један препознатљив погодак, који се и данас помиње, јесте онај Зиданов против Леверкузена у Лиги шампиона 2002. године. Севнула је левица Зизуа за један од лепших голова у историји фудбала.

Можда најнеобичнији и најкреативнији гол постигао је Денис Бергкамп. У дресу Арсенала постигао га је против Њукасла, такође 2002. године, и показао машту и идеју какву мало ко има.

"Лео Меси је нови Марадона", епитет је који прати младог Аргентинца већ неколико година. А све је почело на утакмици Купа краља против Хетафеа. Баш као велики Диего против Енглеза 1986. године, Лео је 21 годину касније предриблао све противничке играче и послао лопту у мрежу. Тада му је било свега 20 година.

Сличан погодак постигао је и Златан Ибрахимовић у дресу Ајакса, предриблао је неколико играча, и рутински савладао голмана.

У првих десет голова нашао се и онај Мексиканца Боргетија, који је такође 2002. године, главом савладао голмана Италије Ђанлуиђија Буфона на маестралан начин.

Једну од најлепших акција извели су Аргентинци 2006. године, против СЦГ, а лепим голом ју је крунисао Естебан Камбијасо.

Најсвежији од свих голова је гол Графитеа, који је ове године у немачком дербију против Бајерна предриблао неколико играча, и ноншалантно петом послао лопту у мрежу.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи