Милан на "ђаволе", Интер на Челси

Познати парови осмине финала Лиге шампиона. Велики мечеви нас очекују широм Европе. Најзанимљивији Милан - Манчестер, и Интер - Челси. Леонардо одушевљен жребом.

Жреб у Ниону донео парове осмине финала Лиге шампиона. Великани европског фудбала удариће једни на друге, у походу ка наслову најбољег тима у Европи.

Европа ће уживати у фудбалу који нас очекује средином фебруара. Очекују нас и велики дербији, о којима ће се сигурно много причати. 

Легенда Реала из Мадрида, и амбасадор овогодишњег финала Емилио Бутрагењо, помагао је при извлачењу куглица.

Парови осмине финала:

Штутгарт - Барселона

Олимпијакос - Бордо

Интер - Челси

Бајерн - Фиорентина

ЦСКА Москва - Севиља

Лион - Реал Мадрид

Порто - Арсенал

Милан - Манчестер јунајтед

Свакако ће осмину финала обележити енглеско-италијански мечеви, Милан - Манчестер и Челси - Интер.

Дејвид Бекам, чија је велика каријера почела управо у Манчестеру, пред почетак жреба изјавио је да жели да Милан у "нокаут" фази игра управо против његовог бившег клуба, јер на Олд трафорду није играо још од 2003. године, и жеља му се испунила.

"Нисам играо на Олд трафорду од када сам напустио Јунајтед 2003. године... Прошло је седам година и желео бих да се то догоди... Ја против Јунајтеда. Било би дивно, зар не", рекао је Бекам.

Леонардо: Предивно...

"Савршено... То ће бити диван, несвакидашњи дуел. Ово је савршено и за нас и за Бекама, Једнако као и 'повратак' Муриња у Челзи или Бенземе у Лион", рекао је тренер Милана Леонардо. "То даје додатну арому овим мечевима".

У другом великом дербију Бранислав Ивановић ће имати задатак да заустави Дејана Станковића, а биће занимљиво видети како ће протећи повратак Жозеа Муриња на Стамфорд бриџ.

"Боље је кад смо снажно мотивисани и против Челзија ћемо имати управо то",рекао је председник Интера Масимо Морати. "То ће бити сјајна утакмица... И Милан је добио сјајног противника".

Нападач Реала, Карим Бензема такође ће заиграти против дојучерашњег клуба, и први пут ће се вратити на Жерлан од како је прешао у "краљевски" клуб.

"Биће то добра утакмица, јер је Реал велики клуб, али неће им бити лако, сматра играч Лиона Миралем Пјанић и додаје како је краљевски клуб велики фаворит. "Они су фаворити за освајање Лиге шампиона, а не само у овој утакмици. Међутим, имамо и ми своје адуте, казао је Пјанић.

Занимљиво је и да ће Александар Хлеб заиграти против свог клуба, Барселоне, јер тренутно наступа за Штутгарт као позајмљен играч.

Међу најбољих 16 екипа налазе се и шест освајача најквалитетнијег европског такмичења. Бранилац наслова првака, Барселона налази такође је међу њима, и има прилику да понови успех од прошле сезоне.

Деветоструки прваци, чији ће стадион Сантјаго Бернабеу бити поприште финалне утакмице која се игра 22. маја, пласирала се у "нокаут" фазу по 14. пут што представља рекорд Лиге шампиона, односно један више од прошлогодишњег финалисте Манчестер јунајтеда.

Арсенал, Челси, и Лион су се међу 16 најбољих екипа пласирали по седми пут за редом, док су се Барселона и Интер у елити најјачег клупског такмичења нашли шесту годину за редом.

Међу 16 најбољих су тимови из осам држава - Италија, Енглеска и Шпанија имају по три представника, Француска и Немачка по два, док по један тим долази из Русије, Грчке и Португала.

ЦСКА, чија је највећа звезда српски репрезентативац Милош Красић, први пут се пласирала у "нокаут" фазу и први је руски тим коме је то пошло за руком у последњих пет година, односно од када је сличан подвиг направила московска Локомотива.

Прошле сезоне, ниједан италијански тим није успео да се пласира међу осам најбољих, па Италијани гаје велике наде да ће Интер, Милан или Фиорентина показати да је претходна година била само тренутак слабости.

По правилима Уефе, не могу се састати два тима из исте земље, као ни клубови који су се састали у групи.

Такође, победници групе (Бордо, Манчестер, Реал, Челси, Фиорентина, Барселона, Севиља и Арсенал) играће против другопласираних. Прву утакмицу победници група играју код куће.

Први мечеви на програму су 16. и 17, односно 23. и 24. фебруара наредне године. Реванши се играју 9. и 10, односно 16. и 17. марта.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи