Роналдињо играч деценије

Некада магични Бразилац Роналдињо проглашен за играча деценије, у избору часописа " World Soccer". Незаборавне партије Бразилца у дресу Барселоне препоручиле га за ово ласкаво признање.

Фудбалер Милана, Бразилац Роналдињо понео је назив најбољег фудбалера деценије.

На основу сабирања годишњих гласова од 2000. до 2009. године, Бразилац је освојио прво место, а иза њега су остали Лео Меси и Кристијано Роналдо.

Потези Роналдиња у дресу каталонског клуба, многи су називали магијом, а често су се граничили са реалношћу и људском маштом.

Многим клинцима, а и старијима, врло брзо је постао идол, а осим поменутих дриблинга, било је лако уочљиво да ужива у фудбалу, и да игра са великом љубављу.

Роналдињо је каријеру почео у Гремију, одакле је прешао у Пари Сен Жермен. Након две године у Паризу преселио се у Каталонију, где је једноставно "експлодирао". На 145 мечева у дресу Барсе, постигао је 70 голова. Тренутно игра у Милану, и полако наговештава да се враћа у стару форму.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи