Легенда Арсенала брани Анрија

Фудбалер чији су потези обележили почетак 21. века, Денис Бергкамп, стао је у одбрану некадашњег саиграча Тјерија Анрија, због играња руком против Ирске. Легенда "тобџија" похвалио садашњу екипу Арсенала, и наравно, невероватног Арсена Венгера.

Иако се приче о игрању руком Тјерија Анрија против Ирске у баражу за Светско првенство, и о "фер плеју" Француза никако не стишавају, и већина је разочарана тим потезом Анрија, један човек је стао у одбрану Француза. И то Денис Бергкамп.

Легендарни Холанђанин, некадашњи Анријев саиграч из Арсенала, верује да Анри није намерно играо руком, и поручује челницима Фифе и Уефе да пруже више овлашћења судијама, како се такве ствари не би више понављале.

"Тјери је сјајан момак, и знам да није намерно играо руком", рекао је Бергкамп за спортски сајт "Гол".

"Знам га и приватно и професионално, и могу рећи да је заиста џентлмен. Проблем је што судије немају довољно овлашћења, и морали би да им допусте да поразговарају са играчима када су у недоумици, и да сазнају тачно шта се догодило. Да се могли да ураде на мечу између Француске и Ирске, све би до сада било решено", рекао је Бергкамп.

Холанђанин је сада у пензији, и као веома искусан фудбалер покушао је да објасни зашто се такве ситуације дешавају у фудбалу.

"Понекад урадите непримерене ствари у жару борбе, а после се запитате 'зашто сам то урадио?'", објашњава бивши холандски репрезентативац.

Бергкамп има статус легенде у Арсеналу, након што је провео више од деценије у клубу из Лондона. Осврнуо се и на садашњи састав "тобџија" и тврди да је млада екипа фантастична, и заправо "све оно што Арсенал представља". Ипак издваја двојицу највише заслужних за овакву игру Арсенала-Арсена Венгера, и Сеска Фабрегаса.

"Арсен је направио од Фабрегаса и ван Персија играче светске класе. У клубу је много играча, и у првом тиму, и у подмлатку, за које можете рећи да су много више од будућности Арсенала. Они могу да предводе клуб наредних година. Много је унапредио Фабрегаса, који је већ био добар играч. А сада је много искуснији, и један од најбољих везњака на свету", хвали Бергкамп капитена Арсенала.

"Али морате да разумете да се заиста потрудио да побољша игру. Најбитније је да је слушао Венгера. Млади играчи морају да слушају и уче, а не да се противе менаџеру".

Холанђанин је уверен да Арсенал може ове сезоне да направи корак више, и освоји бар један трофеј.

"Фудбалери Арсенала уживају у фудбалу, и одлична је атмосфера у свлачионици. Нема сумње да ће покушати да освоје Лигу шампиона и Премијер лигу. А заиста мислим да су способни за тако нешто. Арсенал још није на врхунцу, али уз неколико појачања у јануару, могу да изненаде Челси, Манчестер, и велике европске клубове ", закључио је Бергкамп.

Денис Бергкамп играо је за Арсенал од 1995-2006 године, а одиграо је 316 утакмица. Фудбалски мађионичар пунио је шпице прелепим потезима и головима, који се и данас сврставају међу најлепше потезе у историји фудбала.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи