Трампа Барселоне и Арсенала на помолу?

Барселона спрема занимљиву понуду за Арсена Венгера. Фабрегас ка Каталонији, Бојан Кркић и Јаја Туре за Лондон, преноси "Дејли мејл". Каталонци по сваку цену желе Фабрегаса у својим редовима, Венгер одбија да га прода, али да ли ће успети да одоли оваквој понуди?

Барселона на све начине покушава да "наговори" Арсена Венгера да им прода капитена Арсенала Сеска Фабрегаса.

Како пише британски "Дејли мејл", председник Барселоне Ђоан Лапорта очајнички жели Фабрегаса у свом тиму, и у Барселони припремају веома занимљиву понуду за Арсена Венгера, који је неколико пута нагласио да Фабрегас није на продају.

Иако је и Фабрегас неколико пута поновио да је срећан у Арсеналу и да је потпуно посвећен тиму, нешто слабији резултати, и ни један освојен трофеј можда ће га натерати да промени средину. А у Барси сматрају да је најбоље да каријеру настави у главном граду Каталоније, где је и започео.

Фабрегас је, као 16-годишњак, напустио Барселону и Шпанију, и преселио се у Лондон, код Арсена Венгера, за кога се може рећи да је од њега направио оваквог играча као што је сад-једног од најбољих везних фудбалера у свету, иако има само 22 године.

У Барселони су свесни да и Реал жели Фабрегаса, па желе по сваку цену да га доведу што пре, и тако не дозволе најљућим ривалима да га "отму" њима испред носа.

Познато је да jе Венгер тражио начине да доведе Јају Туреа, играча Барселоне, и да би волео да, после његовог рођеног брата Колоа Туреа, и он обуче дрес "тобџија". Занимљиво је и да Венгер није желео да доведе Јају Туреа у Арсенал, када је фудбалер Обале Слоноваче био тинејџер.

Такође, Коло Туре је неколико пута јавно позивао брата да дође у Енглеску, тачније у Манчестер сити, али изгледа да је реалнија опција лондонски Арсенал.

Још један играч који је привукао пажњу стратега Арсенала, јесте Бојан Кркић.

Млади Шпанац, српског порекла, један је од највећих талената у Европи, а према појединим изворима у Шпанији, Венгер је неколико пута "опипавао ситуацију", и распитивао се о могућој куповини овог младог фудбалера.

Управо та два фудбалера, дакле Кркић и Туре, могли би да буду понуђени Венгеру у замену за Фабрегаса.

Иако Гвардиола не жели да се одрекне услуга ни једног од ове двојице играча, у циљу да доведе толико жељеног Фабрегаса, врло је могуће да ће на крају прибећи оваквој опцији.

Туреов агент најавио је могућност одласка овог фудбалера из Барселоне, након што је Туре започео само четири од десет првенствених утакмица ове сезоне.

Кркић, или Бојан, како га називају у Шпанији, експлодирао је под вођством Франка Рајкарда, али му Гвардиола не пружа толико шансе ове сезоне, а и конкуренција у нападу Барсе је све јача. Уколико Барсу појача и Робињо, млади нападач ће бити сасвим у другом плану, што би га вероватно натерало да помисли и о промени средине.

Остаје да се види да ли ће Каталонци понудити овакав "дил", а затим и оно теже - да ли ће Венгер пристати на овакав "дил".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи