Читај ми!

Лестерово ново чудо, Јувентус рутински

Фудбалери Лестера феноменалном партијом и победом од 2:0 успели су да надокнаде минус из првог меча и преко Севиље дођу у друштво осам најбољих тимова Лиге шампиона! Јувентус без много муке поново савладао Порто, овог пута у Торину (било је 1:0) и тако обезбедио пласман у четвртфинале елитног такмичења.

Голове за Лестер постигли су Вес Морган у 26. и Марк Олбрајтон у 54. минуту.

Лестер је пре три недеље у Шпанији поражен са 2:1, али је, захваљујући вечерашњем тријумфу, изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Севиља је од 74. минута остала с десеторицом играча на терену, пошто је Самир Насри добио други жути картон и то пошто је у току напада своје екипе пришао Џејмију Вардију и унео му се у лице.

Севиља је офанзивно почела утакмицу, већ у трећем минуту имала је добру прилику да дође до гола, али је Каспер Шмајхел одбранио покушај Насрија с око 10 метара десно искоса.

Наставило се у јаком ритму, Севиља је имала неколико добрих покушаја из даљине, али су сви завршили поред Шмајхеловог гола.

Лестер је у првом делу углавном своју прилику чекао из контранапада и прекида, а управо су после једног слободног ударца у 27. минуту стигли до предности. Ријад Махреза је извео прекид искоса с леве стране, а Морган је у петерцу бутином покупио лопту и проследио је у мрежу Севиље.

Почетком другог дела утакмице Севиља је умало дошла до изједначења, али је Серхио Ескудеро из даљине погодио пречку, а лопта се потом одбила до Бена Једера, који је био сам испред Шмајхела, али је његов покушај завршио преко гола.

Лестер је у 54. минуту удвостручио предност и то после сјајног шута Олбрајтона са ивице шеснаестерца у доњи десни угао гола Серхија Рика.

Севиља је покушавала да после другог примљеног гола пронађе нападачки ритам и у томе су делимично успели, али су након искључења Насрија поново пали.

Гости су ипак у 80. минуту имали одличну прилику да дођу до изједначења, али Шмајхел се још једном истакао, овога пут одбранио је једанаестерац Стивена Нзонзија.

До краја сусрета Лестер је имао још једну прилику да дође до гола, али је удараца Џејмија Вардија главом с око пет метара одбранио Рико.

У другом, много мање занимљивом мечу, Јувентус је лако, рутински савладао Порто са 1:0 и тако обезбедио пласман међу осам најбољих.

Стрелац јединог гола био је Паоло Дибала у 41. минуту из пенала.

Претходно је Переира играо руком на гол-линији, због чега је, чини се престрого, добио црвени картон.

У наставку меча бројчано јачи Јуве је контролисао меч, али су и Португалци имали неколико шанси да дођу бар до ремија.

Жреб за утакмице четвртфинала Лиге шампиона одржаће се у петак у 12 часова у Ниону.

Ток мечева: 

22.35 – Крај утакмица, Лестер је победио Севиљу са 2:0 и прошао даље. Јувентус поново бољи од Порта – 1:0. 

22.20 – Пенал за Севиљу, али Н'Зонзи промашује, тј. Шмајхел га је "прочитао"! Остаје 2:0... 

22.10 – Црвени картон за Насрија због ударања Вардија... 

21.55 – ГОООЛ, Олбрајтон ударцем са ивице шеснаестерца у 53. минуту доноси Лестеру великих 2:0! Проблеми за Севиљу. 

21.32 – Полуврeмена у Енглеској и Италији, домаће екипе имају минималну предност. 

21.29 – ГОООЛ, Јувентус води са 1:0! Стрелац је из пенала био Дибала у 41. минуту, након играња руком Переире, који је због тога добио црвени картон.

21.12 – ГОООЛ, Лестер води са 1:0! Морган је био најсналажљивији у шеснаестерцу гостију након убачене лопте у 26. минуту. 

20.45 – Утакмице у Торину и Лестеру су управо почеле!

20.15 – Ево састава екипа за вечерашње реванш мечеве...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару