"Краљ" се повукао са престола

Швеђанин Хенрик Ларсон рекао је збогом активном игрању фудбала. Фантастичну каријеру, у којој је наступао за Хелсингборг, Фејнорд, Селтик, Барсу, Манчестер јунајтед, окончао у родном граду, и свом клубу, Хелсингборгу.

Легендарни нападач Хенрик Ларсон завршио је фудбалску каријеру.

Један од најбољих шведских играча свих времена, последњу утакмицу одиграо је против Ђургардена, у мечу у ком је његов Хелсингборг поражен са 2:0.

Публика је овацијама, и на ногама поздравила Ларсона, који је на крају и заплакао.

Ларсон може да се похвали заиста успешном каријером. Играо је за Хелсингборг, Фејнорд, Селтик, Барселону и Манчестер јунајтед, за које је постигао преко 300 голова.

На видео биму, постављеном, на стадиону, емитовне су поздравне поруке шведског селектора Ларса Лагербака, менаџера Манчестер јунајтеда Сер Алекса Фергусона и Ларсоновог дојучерашњег саиграча у репрезентацији Златана Ибрахимовића.

"Заиста ме дирнула сва ова љубав", рекао је Ларсон са сузама у очима."Имам јак карактер, али сада ми се само плаче".

"Велика је ствар што сам каријеру завршио пред домаћим навијачима, а то је једном морало да се догоди. Жао ми је што смо изгубили, али не може све да испадне идеално", рекао је Ларсон, који неће играти последњу првенствену утакмицу за Хелсингборг у гостима.

За Шведску репрезентацију, 38-годишњи Ларсон наступио је 106 пута, а Хелсингборг је одлучио да, у знак захвалности, повуче дрес са бројем 17.

"Велики гест клуба је да повуче заувек дрес. Веома сам дирнут", додао је Ларсон.

Сада Ларсон има доста времена да одлучи чиме ће се бавити у будућности. Медији спомињу да постоји могућност да Ларсон преузме менаџерско место у Селтику, али Швеђанин није желео да открије да ли је то истина.

"Очигледно да остаје велика празнина након повлачења, а убрзо ћу морати да смислим шта ћу радити. Зарадио сам кроз каријеру довољно пара да могу мало и да одморим", закључио је Ларсон.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи