Дејан Станковић: Мој најлуђи гол

Дејан Станковић готово и да није морао да путује на гостовање у Ђенову да би постигао гол, пошто се у листу стрелаца уписао сјајним ударцем са 50 метара. Најлуђи гол у каријери, прокоментарисао Станковић.

Дејан Станковић постигао гол са пола терена. Интер у најбољем издању од када је дошао Мурињо демолирао Ђенову на стадиону Луиђи Ферарис са 5:0.

Интер демонстрирао силу у Ђенови, пошто су "неро-азури" одрали домаће са 5:0. Станковић постигао гол са пола терена пошто му је голман Амелиа неспретно набацио лопту.

Миланези је у вођство довео Естебан Камбјасо већ у шестом минуту, а стрелац за 2:0 је, после пола часа игре, био Марио Балотели.

Нешто пре полувремена, Станковић је напавио потез по којем ће се памтити ова утакмица.

Голман Ђенове Амелија испуцао је лопту на центар, али је она, на његову несрећу, пала право на ногу капитена српске репрезентације, који је, из прве, вратио у мрежу.

Амелија је потрчао у покушају да се дочепа лопте, али без успеха.

До краја утакмице стрелци су још били Вијера и Мајкон.

Капитен фудбалске репрезентације Србије и првотимац миланског Интера Дејан Станковић оценио је да је гол који је постигао у убедљивој победи на гостовању Ђенови од 5:0 најлуђи у његовој каријери.

Најлуђи гол у каријери

Станковић је на суботњој утакмици постигао гол са чак 54 метара, пошто је голман Ђенове Марко Амелија лоше испуцао лопту, а српски везиста захватио сјајан волеј који је изазвао ерупцију одушевљења на стадиону и бројне похвале по медијима.

"Видео сам да ће Амелија погрешити и померио сам се мало удесно, како бих био на правом месту. Када сам видео да лопта иде ка мени, нисам се двоумио. Био је то најлуђи гол у мојој каријери, гол о коме ћу за 10 или 15 година моћи да причам својој деци", рекао је Станковић за италијански Скај Спорт.

Станковић је, ипак, истакао да је још битнија чињеница да је Интер одиграо сјајан меч и осамио се на челу табеле италијанског првенства.

"Желим да захвалим навијачима и да им дамо још разлога за славље. Сада је право време. Кључно је да победимо", нагласио је Станковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи