Зидан: Атлетико није само добар у одбрани

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да Атлетико Мадрид не игра добро само у одбрани и да његова екипа у предстојећем финалу Лиге шампиона мора добро да одигра на обе стране терена.

"То је једна од утакмица у којој свашта може да се догоди, биће веома компликована. Не ради се о екипи која се само добро брани. Атлетико је комплетан тим, зна како да игра. Kада има лопту, Атлетико може много да отежа посао противнику", рекао је Зидан.

Фудбалери Реала играће у суботу, 28. маја, од 20.45 у Милану против градског ривала Атлетика у финалу Лиге шампиона.

Игру Атлетика ове сезоне у Лиги шампиона углавном је обележила добра одбрана, али екипа Дијега Симеонеа била је успешна и у нападу.

"Знамо да је Атлетико екипа састављена од сјајних играча на свим позицијама. Они имају и сјајне нападаче који су у последње време постигли много голова. Мораћемо да будемо опрезни", рекао је бек Реала Марсело.

Његов саиграч Пепе сматра да није поштено да се из игре Атлетика издваја само један аспект, пошто га краси тимска игра.

Напад Атлетика предводе Фернандо Торес и Антоан Гризман, који је постигао три гола у последње три утакмице у Лиги шампиона. Он је ове сезоне у најелитнијем европском такмичењу постигао седам од 16 голова Атлетика.

"Нападачи су се истакли када је екипи требало да се истакну. Добро смо играли", рекао је Гризман.

Фудбалери Реала су на 12 утакмица у Лиги шампиона ове сезоне постигли 27 голова, три мање од Бајерна из Минхена. Кристијано Роналдо је постигао 16 голова, један мање од рекорда који је поставио у сезони 2013/2014.

Реал је примио најмање голова у сезони у Лиги шампиона - пет, а Атлетико два више.

У финалу Лиге шампиона 2014. године Реал је после продужетака победио Атлетико са 4:1.

Реал ће у суботу покушати да освоји своју 11. титулу првака Европе, а Атлетико прву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи