Јуве на победу, Бордо чека Баварце

Италијански гигант свакако ће напасти Макаби од самог старта. Бордо дочекује минхенски Бајерн, и покушаће да изненади Баварце пред домаћим навијачима.

Јувентус циља прву победу, у првом међусобном дуелу са Макабијем из Хаифе, после два нерешена исхода против Бордоа и Бајерна.

Јувентус се састајао са представницима Израела у сезони 2004/2005, у групи Лиге шампиона са Макабијем из Тел Авива. Голом Каморанезија Јувентус је код куће славио са 1-0, док је у гостима голом Дел Пјера изједначио на 1:1, што је био и коначни резултат. Садашњи тренер Јувентуса Ћиро Ферара одиграо је тада свој претпоследњи меч у Европи.

Последњи пут када је Макаби Хаифа гостовао у Италији, против Ливорна, осигурао је 1:1 у зауставном времену и пролаз у наредну рудну Купа УЕФА, 2006. године.

Још неизвеснији меч био је у Купу победника купова 1993/1994 године против Парме. Макаби је у гостима изгубио са 1:0, код куће је успео да анулира предност Парме, али је после извођења пенала Макаби испао у другој рудни такмичења.

Макаби је показао да може да игра против боље рангираних клубова утакмицом у Бордоу, када је после неколико промашених шанси примио гол и изгубио бодове, али ће "стара дама" свакако желети свих шест бодова из два узастопна меча са Израелцима, тако да је пред њима огроман изазов.

Бордо - Бајерн

Баварци су се у првом мечу доста мучили са Макабијем, иако су на крају славили са 3:0, а у другом "тврдом" мечу, са Јувентусом су поделили бодове.

Бордо је такође ремизирао са Јувентусом, док је савладао Макаби, такође врло тешко, са 1:0.

Оба тима мораће да играју сада отвореније, што ће свакако пружити лепу представу за навијаче. 

Бајерн и Бордо састали су се у финалу Купа УЕФА 1995/1996. године. Бордо је тада стартовао из Интертото купа и његов успешан пут се завршио поразом у финалу.

У првој утакмици у Минхену, Бајерн је славио са 2:0 головима Томаса Хелмера и Мемета Шола. У реваншу четири дана касније, Бајерн је головима Шола и Костадинова повео са 2:0. Гол утехе за Бордо дао је Данијел Дутел смањивши резултат на 2:1, али је Јирген Клинсман поставио коначни резултат, 3:1 за Бајерн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи